Oisko ideaa?

KAUPUNKIPYÖRIÄ Myyr Yorkiin! Ei kuitenkaan mitä tahansa maksullisia mainosmööpeleitä, vaan sadoista paikallisista pyöräkellareista pelastettuja, syystä tai toisesta vuosiksi tai joskus vuosikymmeniksi lojumaan jätettyjä klassikoita, jotka otetaan avoimesti yhteiseen käyttöön.

 Käyttämättömät pyörät voisi kunnostaa, maalata ja sijoitella tyylikkäästi vastaavan värisiin pyörätelineisiin ympäri Myyr Yorkia vaikkapa osana työllistämis- tai työharjoitteluhanketta, talkoovoimin sekä yksittäisten sankareiden toimesta.

 Ei monimutkaisia etälukkojärjestelmiä. Ei maksuja. Ei stressiä, vaan eri kokoisia, näköisiä ja vapaasti käytettävissä olevia pyöriä kaikille Myyr Yorkissa asuville, sekä täällä vieraileville.

 Selvää lienee, että kumeja puhkeaa ja jokunen pyörä saattaa matkan varrella kadota. Mutta mitäpä tuosta? Vastuullinen myyrmäkeläinen kärrää eksyneen pyörän telineelle, ja arjen sankari hoitaa huollon omantunnon mukaan. Ja olisihan se sitä paitsi ihan hauskaa bongata ”MYbike” (tai ”mygä” tai ”mylläri”) Nuorgamissa, Pariisissa tai vaikka keskeltä Katmandua.

 Ja entäs talvella? Sijoitetaan pyörät sinne mistä tulivatkin – pyöräkellareiden suojiin ympäri Myyrmäkeä, kunnes kevät ne jälleen herättää.