Sellainen kaupunki millaiset asukkaat

ARI MARTINAHO Päätoimittaja

 

KUN KULJESKELEE näin kesäisin Myyrmäen suuralueella, huomaa, kuinka yhtenäinen alue on. Myyrmäki, Martinlaakso,Vantaankoski, Kaivoksela, Pähkinärinne, Malminkartano... Rajoja ei ole.

 Rata toimii liikenteen rautaisena selkärankana ja Mätäoja luikertelee notkeasti vehreiden puistojen läpi. Liikenteen valtaväylät rajaavat aluetta suuriin ruutuihin.

 Korkeiden talojen silhuetteja näkyy eri puolilla, ne toimivat maamerkkeinä ja niistä voi helposti mieltää alueen laajuuden, etäisyydet ja myös oman sijaintinsa täällä vehreyden ja talojen labyrintissä. Voi sukeltaa vihreään metsään ja nauttia luonnosta tai pyörähtää jollakin alueen lukuisista terasseista nauttimassa tuttujen seurasta, vaihtamassa kuulumiset ja juomassa kupposen kahvia tai vaikkapa kuplivaa. Luontoa ja urbanismia.

 Harvassa kesäkaupungissa on tarjolla samat mahdollisuudet oleilla ja harrastaa, niin tiiviillä alueella kuin Myyrmäessä.

 Usein kadunvarret täyttyvät kirpputorimyyjistä, ja Myyrmäen montulla tapahtuu aina. Siellä voi aistia katutaiteen trendejä ja rosoista maailmaa, kuunnella musiikkia ja osallistua moniin yhteisiin ja maksuttomiin tapahtumiin.

MYYRMÄKI ON METROPOLIALUE, jota ympäröivät erityyppiset ja omaleimaiset asuinalueet. Täällä elämme. Kaupunki on kuitenkin vain kulissi, sillä me, asukkaat, puhallamme tähän kaikkeen elämän ja hengen. Kaupunki muovautuu ja sen tunnelma syntyy siitä, miten asumme, teemme töitä, opiskelemme, käymme koulua, harrastamme ja viihdymme.

 Nyt, kun Myyrmäen suuralue on muutosten edessä, ottakaa aikaa näinä kesäisinä päivinä ja katsokaa ympärillenne. Kierrelkää ja kuvitelkaa sielunne silmin, millaiseksi haluaisitte kaupunkimme muuttuvan. Millaisessa itse viihtyisitte ja mitä haluaisitte säilyttää, mitä haluaisitte muuttaa?

 Nämä ovat asioita, joita tulevaisuudessa meiltä kaikilta alueen asukkailta tullaan useasti kysymään, ja siksi niihin kannattaa valmistautua. Muistakaa, että parhaat asiantuntijat, eli te, asutte jo täällä. Ajatuksenne ja kokemuksenne ovat tärkeitä ja vaikuttaa kannattaa silloin, kun on sen aika.

 Ja se aika on juuri nyt!