Hiljaa siellä ylhäällä!

Myyrmäen kirjaston ilme on uudistunut ja modernisoitu. Toteutuksella pyrittiin erityisesti toimi- vaan asiointiin, rentoon tunnelmaan sekä tilojen muunneltaviin toimintamahdollisuuksiin.

KIRJASTON HELMENÄ palveluesimies Marjo Hänninen pitää toiseen kerrokseen sijoitettua lehtilukusalia.

 “Itse tila on hieno ja sen tunnelma on ihanan harras. Hiljaisuus ikään kuin leijuu tilassa”, hän kuvailee.

 Samaan kerrokseen sijoitettiin lehtilukusalin lisäksi opiskelija- ja tutkija-työpisteet oheispalveluineen. Näin saatiin koko toinen kerros rauhoitettua turhilta ääniltä ja melulta.

 Siirron vuoksi uutta lukusalia ei aina löydetä. Sitä kyselläänkin usein infopisteeltä.

 “Onneksi olemme nyt saaneet opasteet kuntoon, ja tämä helpottaa tilan palvelujen hahmottamista ja kaikkien toimintojen löytämistä täällä kirjastossa. Varmasti myös toinen kerros tulee nopeasti tutuksi kävijöille”, Hänninen uskoo.

 Korjaustöissä parannettiin erityisesti kirjaston valaistusta ja akustiikkaa. Toiminnot jakaantuvat kahteen kerrokseen. Ensimmäinen kerros tarjoaa perinteisen kirjaston palvelut. Sieltä löytyy neuvontapiste ja lainaustiski, palautuspiste ja nuorison tilat sekä lastenosasto. Uutta siellä on esiintymislava katsomoineen. Se on tarkoitettu pienimuotoisille esityksille tai kirjailijahaastatteluille.

 Hänninen on iloinen ja tyytyväinen uudistuksista. Hänen mielestään uuden kirjaston tilat ovat osoittaneet toimivuutensa ja sen, että ne mahdollistavat monenlaisia tapahtumia.

 “Vaikka kirjaston käyttö on koko ajan vilkasta, kesä on otollisin aika ajaa kirjaston toimintoja sisään. Syksyyn mennessä saadaan kaikki toimimaan ja hienosäädöt tehtyä. Onhan tämä uutta meillekin” Hänninen naurahtaa.

 Uusi kirjasto on tulevaisuudessa myös kulttuurikeskus.

 “Me ideoimme uutta yhdessä asiakkaiden ja paikallisten toimijoiden kanssa. Olemme rakentamassa yhteistyötä taidemuseo Artsin ja Vantaa-infon kanssa. Yhdessä muodostamme eräänlaisen informaatio- ja kulttuurikeskuksen Myyrmäkeen.”

ERITYISTÄ KIITOSTA kirjastossa on saanut lasten osasto. Se on houkuttanut uusiakin lapsiperheitä poikkeamaan kirjastoon viihtymään. Lapset ovat myös löytäneet mukavat uudet lukupaikat, alakoululaisten majat, joiksi lekottelutuoleja kutsutaan.

 Kirjat ja pelit ovat hyvin esillä ja juuri lapsille tarkoitetuissa hyllyissä. Sieltä löytyy myös askartelumahdollisuuksia.

 Riikka Räsänen kiitteleekin lastenosastoa monipuolisuudesta. Hän poikkeaa sinne usein kahden lapsensa kanssa päiväkävelyllä. “Lapset ovat viihtyneet ja tulevat tänne mielellään.”

 Juhani Holopainen kertoo olevansa kirjaston peruskäyttäjä. Hän on asunut Myyrmäessä lähes 40 vuotta, ja ollut kaikki nämä vuodet kirjaston käyttäjä. Kirjasto on hänen mielestään hyvin tärkeä lähipalvelu.

 “Vaikka remontin aikana Martinlaakson kirjasto oli myyrmäkeläisten käytössä, niin en oikein osannut käydä siellä. Oma on vain oma tässä lähellä.”

 Kirjastosta Holopainen hakee hyvää luettavaa. Paikallista kirjavalikoimaa hän pitää hyvänä ja käyttää kaukopalvelua silloin, kun etsii juuri tiettyä teosta, mitä omasta kirjastosta ei löydy.

 Myyrmäen kirjaston hän uskoo uudistuksen jälkeen palvelevan entistäkin paremmin ja monipuolisemmin.

 “Uusi on aina uutta ja hetken taas kestää, kunnes paikat tulevat tutuksi”, hän naurahtaa.