Myyr Yorkin Michelinien suuta huimaa: Ravintola Tilicho

Myyr Yorkin Michelinit ovat rehtejä, Kaivokselassa kasvaneita, raavaita miehiä, jotka arvostavat riittävän suuria annoksia, mutta myös hyvää makua ja asiallista palvelua. Miehet liikkuvat välillä yksin, usein kaksin tai kolmin, joskus jopa perheen kanssa. Toistamiseen testireissulla ovat Antero ja Sakari.

NEPALILAINEN Ravintola Tilicho sijaitsee Isomyyriä vastapäätä, Myyr Yorkin hengessä junaradan tasolla, toisessa kerroksessa. Satunnainen ohikulkija ei sinne helpolla löydä, mutta astuessamme sisään arki-iltana paikalla on muutama muukin seurue. Se lupaa hyvää nälkäiselle ruokailijalle.

 Ravintolan menu on niin laaja, että sen lukemiseen kannattaa valita hetki. Lyhyelläkin matematiikalla voi helposti laskea, että annoksia on listalla yli sata. Pelkästään siitä on jo tulla ähky.

 Tänään ruokailemme pitkän kaavan mukaan ja otamme molemmille kolme ruokalajia. Alkuruoaksi tilaamme friteerattuja kasvispiirakoita (Sabzi Samosa) ja friteerattua talon tuorejuustoa chutneyllä (Paneer Pa- kauda). Kasvispiirakoiden maku on laimea ja taikinakuori on suhteessa paksuhko. Tuorejuusto on miellyttävän mietoa ja chutney antaa siihen sopivasti tulisuutta, mutta kokonaisuus kaipaisi muitakin makuja.

 Alkuruoat ovatkin pieni pettymys, mutta pääruoat räjäyttävät pankin! Syömme kaksi erilaista kana-annosta, tandoorimarinoituja kanan rintapaloja kookos-manteli-tomaattikastikkeessa (Karahi Kabab) ja kanan rintapaloja, cashewpähkinää ja juustoa tomaatti-kermakastikkeessa (Tasty Chicken). Kastikkeet ovat jumalaisen hyviä. Tuoksussa on paljon mausteita, mutta maku äärimmäisen täyteläinen ja pehmeä. Kababissa kardemumma maistuu juuri sopivasti läpi. Annoksiin kuuluu naan-leipää, raita-kastiketta ja riisiä. Yleensä nepalilaista ruokaa syödään sotkemalla raita-kastike mukaan varsinaisen kastikkeen ja riisin joukkoon ja syntynyt puuro syödään naan-leivän kanssa. Tällä kertaa emme halua tehdä niin, koska kastikkeen ja riisin yhdistelmä hipoo täydellisyyttä. Jos tavallisesti naan-leipä on annoksen tähti, nyt sitä syö lähinnä makua tauottamaan. Hyvää sekin on, ei siinä mitään. Kokonsa puolesta pääruoka on sopivan iso, muttei liiallinen.

 Onneksi jälkiruoat syödään toiseen vatsaan, sillä tilaamme toki nekin. Valitsemme paistettua banaania hunajakastikkeessa (Kerabari) ja uuniomenan nepalilaistyyliin, hunajalla, jäätelöllä ja kermavaahdolla (Seu Bhuteko). Molemmat jälkiruoat ovat hyviä, mutta olemme edelleen niin pääruoan kastikkeiden pauloissa, että jälkiruoat jäävät väkisinkin vähän varjoon.

 Ravintola on sisustukseltaan tilava ja tuolit ovat mukavia. Ateriamme aikana ruokailijat vaihtuvat, mutta seurueet mahtuvat sijoittumaan väljästi eri puolille salia. Sisustus on rekvisiittoja myöten perinteistä nepalilaista. Ravintolasta löytyy myös lasten leikki- alue ja wc-tiloista lastenhoitopiste. Tarjoilija on sitä nauravaisempi mitä pidemmälle ilta etenee, kenties tänään on ollut erityisen hyvä päivä.

 Sitä se on ainakin Myyr Yorkin Michelineille. Olemme molemmat sitä mieltä, että pääruoka on parasta nepalilaista, mitä olemme koskaan syöneet ja ruokalistassa on paljon kokeiltavaa, jonka pariin palata. Seuraavalla kerralla siirrymme kuitenkin suosiolla suoraan suutahuimaavien kastikkeiden kruunaamaan pääruokaan. On mukavaa löytää tällainen ravintola keskeltä Myyrmäkeä!

Tilicho1
Tilicho2

MICHELINIT

(Pää)ruoka: 5/5

 Palvelu: 5/4 

 Siisteys: 5/4