Jenkki-futiksen EM-kisat Myyrmäessä

MIESTEN EM-LOPPUTURNAUS pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla. Turnaukseen osallistuu kuusi maata. Suomen lisäksi 29. heinäkuuta – 4. elokuuta pelattavassa turnauksessa ovat mukana Iso-Britannia, Itävalta, Ranska, Ruotsi ja Tanska. Tulossa on huikea viikko kaikille urheilun ystäville.

 Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton viestintäpäällikkö MIKA LAURILA povaa kisojen ennakkosuosikeiksi Itävaltaa ja Ranskaa, joista kumpikaan ei ole vielä saavuttanut EM-titteliä. Isäntämaa Suomi on näiden kovin haastaja. Mukana ovat myös kaksi pohjoismaata Ruotsi ja Tanska. Kisojen villikorttijoukkue on Iso-Britannia. Siltä löytyy useita potentiaalisia NFL-pelaajia, kuten Ranskalta ja Itävallaltakin. Kisoihin saattaa osallistua lajin absoluuttiselta huipulta pelaajia, joilla ei syystä tai toisesta ole voimassaolevaa sopimusta NFL-seuran kanssa.. Iso-Britannian joukkueessa on todennäköisesti mukana kaksoispassin miehiä, joilla on siis myös Yhdysvaltain kansalaisuus, ja Ranskan joukkueessa Kanadan ranskalaisia.

 Euroopan parhaimpien maajoukkueiden lisäksi tapahtuma tarjoaa paljon viihdettä. Katetuissa katsomoissa on palveluita ruokineen ja juomineen. Stadionilla on luvassa myös oheistapahtumia. Päivälipulla saa katsoa kaksi ottelua. Alle 16-vuotiailla on vapaa pääsy otteluihin C-katsomoon. Liput on hinnoiteltu edullisiksi, joten kirstunvartija voi viedä koko perheen kävelyetäisyydelle katsomaan kansainvälisiä arvokisoja.

 Edellisen kerran miesten EM-kisat järjestettiin Suomessa vuonna 1991. Tällaista mahdollisuutta ei siis kannata jättää käyttämättä. Suomi on aiemmissa kotikisoissa aina ollut mitaleilla.

 Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon. A-lohkossa pelaavat Suomi, Iso-Britannia ja Ranska sekä B-lohkossa Itävalta, Ruotsi ja Tanska. Joukkueilla on alkulohkossa kaksi peliä. Lohkojen parhaat kohtaavat lauantaina finaalissa, toiseksi sijoittuneet pronssiottelussa ja kolmannet sijoitusottelussa. Euroopan mestari saa paikan vuoden 2019 MM-kisoihin, joissa pelaavat myös USA, Kanada, Meksiko, Japani ja Australia.

EM-kisoja voi seurata internetissä osoitteessa jenkkifutis2018.fi. Sieltä löytyvät mm. otteluiden tilastot.