Megasluokan pizzayllätys

Myyr Yorkin Michelinit ovat rehtejä, Kaivokselassa kasvaneita, raavaita miehiä, jotka arvostavat riittävän suuria annoksia, mutta myös hyvää makua ja asiallista palvelua. Miehet liikkuvat välillä yksin, usein kaksin tai kolmin, joskus jopa perheen kanssa. Tälläkin kertaa testireissulla olivat Antero ja Sakari.

MONILLE meistä Vantaanlaakso on läpikulkupaikka, pitkä ja suora tie. Kesken kesän kruisailujen poikkeamme paikallisen ostarin pihaan. Pieni nälkä kurmottaa helteistä huolimatta, joten päätämme piipahtaa pizzalle.

 Megas Pizzan nimi ei anna odottaa suuria. Sisällä haisee reilusti kebabilta ja paikka on aika pieni, joten terassi on tervetullut lisä erityisesti näin lämpimänä kesäiltana. Laskeutuvat lentokoneet tuntuvat lähes hipovan päänahkaa, mikä tuo paikkaan kosmopoliittia tunnelmaa.

 Ihan karmeimmasta lähiöpizzeriasta ei olekaan kyse. Laajalta ruokalistalta löytyy pizzaa, kebabia, tortilloja, falafeleja, burgereita, pastaa... Valikoima ei kuitenkaan ryöstäydy käsistä. Pizzalistalta löytyy tuttujen, perinteisten lättyjen lisäksi erikoisuuksia, joiden raaka-aineina on mm. jättikatkarapuja ja chorizoa. Hinnoissa tämä ei näy, ne pyörivät kympin molemmin puolin. Myyjäkin on ystävällinen ja osaa suositella ensikävijöille hyviä vaihtoehtoja.

ANTERO ottaa rehdin kasvisannoksen eli falafel-lautasen ranskalaisilla. Annos on mukavan kokoinen ja lautasella on paljon erilaista syötävää, falafeliä, sipulirenkaita, munakoisoa, kesäkurpitsaa, salaattia ja valkosipulikastiketta. Kokonaisuus on parempi kuin osiensa summa, jossa falafelin ja kastikkeen yhdistelmä erottuu erityisesti edukseen. Falafelit ovat täyteläisen makuisia ja mausteet ovat kohdillaan. Sen sijaan rapeus jää uupumaan sekä falafeleista että ranskalaisista, mikä harmittaa.

SAKARI tilaa erikoispizzojen listalta Arugulan (paahdettu kirsikkatomaatti, vuohenjuusto, rucola, parmankinkku, balsamico), joka on positiivinen yllätys. Sakari on keskittynyt listaa selatessaan lähinnä lihoihin ja erikoisempiin makuihin, joten vuohenjuusto on jäänyt huomaamatta. Sakari ei pidä vuohenjuustosta, mutta tässä pizzassa se toimii! Kaikki täytteet pelaavat mainiosti yhteen. Balsamicon ja tomaatin hedelmäisyys, rucolan raikkaus ja parmankinkun lihaisuus lyövät kättä. Vuohenjuusto on samaan aikaa sopivan mietoa, mutta tar- joaa makuun oman potkunsa. Pizza on italialaistyyppinen: pohja on ohut, täytettä sopivasti. Juustoa löytyy, mutta pizza ei ui rasvassa. Kahdesta tilatusta annoksesta pizza on selkeästi tasapainoisempi kokonaisuus.

KESÄILTA ei viilene eikä tummu, mutta terassilla istuessamme saamme seurata takeaway-asiakkaiden virtaa. Ravintola on sinänsä siisti, mutta ei erityisen viihtyisä. WC-tilat ovat reilut, mutta esimerkiksi hoitopöytää ei löydy.

 Silti mieleen hiipii pieni kateus vantaanlaaksolaisia kohtaan, joiden lähilättylä on näinkin laadukas. Michelinit ainakin saivat ja söivät enemmän kuin odottivat. Megas Pizzan vuoksi voisimme poiketa tieltä uudestaankin.

MICHELINIT

Ruoka: 5/3,5

Palvelu: 5/4

Viihtyisyys: 5/3