8 opiskelijatärppiä

Alkusyksy tuo Myyrmäen kaduille tuhansia uusia aikuisuuden kynnyksellä eläviä opiskelijoita. Suurin osa heistä sijoittuu Metropolia Ammattikorkeakoulun laajentuneelle kampukselle, mutta myös Martinlaakson lukioon, Mercuria kauppaoppilaitokseen, Varia ammattiopistoon sekä Vaskivuoren lukioon. Koska moni heistä astuu tänä syksynä ensimmäistä kertaa Myyrmäen maaperälle sedät kokosivat heille kartan muotoon selviytymisen kannalta hyödyllisiä tärppejä.

 1. AIVOT Myyrmäki-talossa sijaitsevat Myyrmäen vastikään uusittu KIRJASTO sekä korkeakulttuuriseen Tinder-tapaamiseen tai kasuaaliin ajantappoon erinomaisesti soveltuva TAIDEMUSEO ARTSI. Samasta kerroksesta löytyy myös VANTAA-INFO, josta voi mm. hakea ja ladata HSL:n matkakortin (ikuinen opiskelija voi puolestaan lunastaa eläkeläisten sporttikortin). Myyrmäki-talon alakerrassa sijaitsee myös 188-paikkainen elokuvateatteri, KINO MYYRI, jossa opis-kelijakorttia näyttämällä saa lipun hinnasta euron alennuksen

 2. KAHVIA & RULLAA Elokuvalipun hinnassa säästetyllä eurolla voi ostaa kupin kahvia aseman toiselta puolelta CHLOE’S CAFESTA. Jos euroja on kertynyt taskuun useampiakin, voi rouhean tilan vuokrata vaikka bilekäyttöön. Mikäli skedelauta on kulkenut koko päivän kainalossa, alakerrassa voit heittää parit kick flipit sillä kahvila sijaitsee MYRTSIN SKEDE- HALLIn yläkerrassa – muista kuitenkin oma kypärä.

 3. ISO MÄKI Mikäli korkeat paikat kiinnostavat enemmän kuin korkeakulttuuri, kannattaa suunnaksi ottaa MALMINKARTANON MÄKI. Täältä Helsingin korkeimmalta pisteeltä ympärillesi aukeaa koko pääkaupunkiseudun lakeus. Muista hikipanta, sillä huipulle on 426 askelmaa.

 4. ISO JANO Juostuasi rappuset tarpeeksi monta kertaa, pysähdy vielä viimeisen kerran katsomaan kuvauksellisesti kaukaisuuteen – ja juokse sitten täyttä hanaa OLUTRAVINTOLA MALMGÅRDiin, jossa 13 hanaa sekä 100 pienpanimo-olutta sammuttavat janon jos toisenkin.

 5. NETVÖRK Servettiin rustatut, maailmaa mullistavat ideat taskussa kannattaa suunnata COWORKING MYYR YORKille, jossa ideaa voi sparrata ja jalostaa yhteisöllisessä hengessä tai ihan muuten vain verkostoitua alueen muiden luovien kanssa. Rohkea ilmiantaa itsensä ja osaamisensa myös samoissa tilois- sa päämajaansa pitävälle Myyrmäki- liikkeelle.

 6. SAFKA Ruokailu opiskelijabudjetilla tunnetusti vaatii luovuutta. Onneksi Myyrmäen vanhasta kauppakeskuksesta, Isomyyristä löytyy sniiduilijan kestosuosikki LIDL. Jos rahat pääsevät loppumaan kokonaan, ainakin Myyrinki, Liesikappeli, Myyrmäen ja Hämeenkylän kirkot sekä Eilan jono järjestävät ruokajakelua.

 7. VAATTEET Cooleimmat, ja halvimmat vaatteet kannattaa hakea KIRPPIKSILTÄ: Myyrmannista, Fidalta tai Pelastusarmeijalta. Asemalla käytiin aikaisemmin aktiivista nappikauppaa, mutta paikka on rauhoittunut ilmaisten kirppispaikkojen myötä. Myös Myyrmäki- kierrättää -Facebook-ryhmää kannattaa pitää silmällä.

 8. HYVIN SÄ VEDÄT Raappavuoressa sijaitsee vastikään valmistunut 18-KORIN FRISBEEGOLF-RATA, jossa voi vetää ”basket-in-onen”. (Kaivokselan urheilukentältä löytyy kikkailijoille parkour-alue jossa voi vetää vaikka leukoja, ja mikäli halajaa uimaan ympäri vuoden, kannattaa suunnata Kaivokselan ohi, Vetokannakselle.)

 9. Mercuria kauppaoppilaitos & Martinlaakson lukio

 10. Vaskivuoren lukio

 11. Varia ammattiopisto

 12. Metropolia AMK

 13. Martinlaakson asema

 14. Louhelan asema

 15. Myyrmäen asema

 16. Malminkartanon asema