Yksi auto, monta käyttäjää

VANHA VOLVO, kasa avaimia, liityntäparkkipaikat, rengasparkki, yhteinen varauskalenteri ja taulukkolaskelmia. Niistä koostuu LEENA ROMPPAISEN kokemus autokollektiivista.

 Myyrmäen aseman kupeessa asuvalle Romppaiselle ja hänen puolisolleen oma auto ei ole välttämättömyys. Hän käy itse junalla Helsingin keskustassa töissä ja peruspalvelut löytyvät läheltä. Romppainen myös pyöräilee paljon, kunnonkin takia, ja sen yhdistäminen lähijunalla kulkemiseen on laajentanut fillaroinnin mahdollisuuksia.

YHTEISKÄYTTÖAUTOT ovat vasta hiljattain rantautuneet Myyrmäkeen, eivätkä ne ainakaan aiemmin vastanneet Romppaisen auton käyttötarpeisiin. ”Huonot säät, myöhäiset illat, viikonloput, juhlapyhät”, Romppainen luettelee syiksi auton käytölle. ”Ostimme tarkoituksella iäkkäämmän, isomman auton, jossa penkit kaatamalla saa kuljetettua enemmänkin tavaraa.”

 Autossa on myös vetokoukku, joka useista vuokra- ja yhteiskäyttöautoista nykyisin uupuu.

 Käyttäjät olivat entuudestaan toisilleen tuttuja. Kollektiivi rakentui herrasmiessopimukselle. Varauskalenteri oli jaettu kaikille jäsenil- le ja suositut ajankohdat neuvoteltiin keskenään. ”Joskus vertailtiin sitä, kenen oli vaikein toimia ilman autoa ja mentiin sen mukaan”, Romppainen kertoo.

KOLLEKTIIVIN JÄSENET asuivat hajallaan pääkaupunkiseudulla, jolloin auton siirtoihin kului aikaa ja vaivaa. Kahden pariskunnan ja yhden yksöistalouden ajossa kilometrejä kertyi noin 15 000 vuodessa. Käytössä oli rengasparkki ja kattavat vakuutukset hinauspalveluineen, mutta Romppainen huomasi, että huolloissa käyminen jäi helposti yhden kollektiivin jäsenen eli hänen kontolleen. Isot kiinteät kulut jaettiin pääluvun mukaan ja bensakulut maksettiin käytön perusteella.

 Tällä hetkellä autokollektiivi odottaa purkamistaan. Muiden ja myös Romppaisen autontarve on muuttunut viime vuosina. Muut ovat luopumassa, Romppaisella auton käytön tarve on elämäntilanteen takia hieman lisääntynyt. Toiveissa olisi löytää kollektiivin jäseniä samalta suunnalta, jolloin auton siirtäminen paikasta toiseen vähenisi.

 ”Kovin vähäisessä käytössä kollektiivi ei kannata”, Romppainen sanoo. ”Toisaalta taas systeemi ei toimi, jos joku haluaa tehdä joka viikonloppu mökkireissun.”

 Mikäli kollektiivia ei synny, jää auto silti todennäköisesti Romppaiselle. ”Mutta harmittaahan se, että suurimman osan ajasta se seisoo käyttämättömänä parkkipaikalla.”

KOLLEKTIIVIN ENSIMMÄISESTÄ AUTOSTA löytyy täsmällistä dataa vuosilta 2007-2014. Nämä ovat kahdeksan vuoden keskiarvoja:

Vakuutukset 640 €/vuosi
Ajoneuvoverot 120 €/vuosi
Korjaukset ja muut tarvikkeet 770 €/vuosi Rengasparkki ja renkaat 340 €/vuosi

Kustannukset ilman polttoainetta 1870 €/vuosi eli noin 155 €/kk.

Kilometrit 13280 km/vuosi
Polttoaine 1980 €/vuosi eli noin 165 €/kk.
Kustannukset polttoaineen kera noin 3850 €/vuosi eli noin 320 €/ kk.