Artsin uusi näyttely purkaa juhlavuosiselfien

Kyytiin vaan, kultainen karuselli(2015), Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen.

VANTAAN TAIDEMUSEO Artsin uusin näyttely Suomi Finland 101 avautui Why So Myrtsin myötä 30.8.

 Näyttely lähtee purkamaan Suomi 100 -juhlavuoden perusteella syntynyttä kuvaa. Juhlavuoden Suomi on maa, joka kehuu itseään maanisesti, muttei pysty löytämään itsestään mitään vikaa. Tarinasta editoidaan pois sankarien ikävät luonteenpiirteet ja kauheat teot, ja korvataan ne epäitsekkäällä uhrautuvuudella, jalolla anteliaisuudelle ja suurella viisaudella. “Oi Suomi katso sinun päiväs koittaa!”

 Suomi Finland 101 -näyttely kysyy, mitä Suomi on halunnut jättää ulos virallisesta tarinastaan, ja miksi. Taiteen taakse piilotettujen valtarakenteiden alta paljastuu huomattavasti moniulotteisempi, värikkäämpi, räävittömämpi ja kärkkäämmin kommentoiva Suomi.

SUOMI FINLAND 101 -näyttelyn taiteilijoita ovat ADEL ABIDIN, JENNI LAITI / Suohpanterror, NIILLAS HOLMBERG ja OUTI PIESKI, BARAN CAGINLI, SIGNE HAMMARSTEN-JANSSON, MINNA HENRIKSSON, TOVE JANSSON, PILVI TAKALA, DZAMIL KAMANGER, JENNI-JUULIA WALLINHEIMO-HEIMONEN, KALLE HAMM, BITA RAZAVI, PETRA ISONIEMI, KALEVI HELVETTI, MATTI RAUHANIEMI ja WARDA AHMED. Lisäksi näyttelyssä on esillä teoksia Vantaan kaupungin taidekokoelmasta.

 Näyttely on avoinna 13.1.2019 asti. Artsiin on aukioloaikoina aina vapaa pääsy.

Pssst! Huomaa myös Palefacen kirjoittama ja esittämä näyttelyn avajaisruno sivulla 14.