Kiekkokausi käynnissä - Myrtsi SM-liigassa hyvin edustettuna

Myyrmäen jäähallissa ja sen lähiympäristössä on kehittynyt useita liigakiekkoilijoita. EVU pyrkii takaamaan laadukkaan valmennuksen, jotta heitä tulee myös lisää.

JÄÄKIEKON SM-LIIGA alkoi perjantaina 14.9. täydellä kierroksella. Viidentoista joukkueen sarjasta vain Kärpät joutui odottamaan sarja-avausta lauantaille. Myyr Yorkissa, Etelä-Vantaan Urheilijoissa, kiekko-oppinsa saaneita pelaa tällä kaudella SM-liigassa ainakin JANI HAKANPÄÄ ja OTTO KARVINEN (Kärpät), TEEMU ERONEN (HIFK) sekä ILARI FILPPULA (TPS) ja SAMULI PIIPPONEN (Jukurit).

 NHL:ssä kauden aloittaa kaksi EVU-kasvattia: Ilarin pikkuveli VALTTERI FILPPULA (New York Islanders) ja MIKKO KOSKINEN (Edmonton Oilers). Samasta kasvattajaseurasta KHL:ssä pelaavat Jokereiden ANTTI PIHLSTRÖM ja Dinamo Minskin TEEMU PULKKINEN. Unohtaa ei sovi myöskään MINTTU TUOMISTA, joka pelaa naisten SM-sarjaa Bluesissa.

KÄRPPIEN Jani Hakanpää valmistautui alkavaan kauteen hyvällä mielellä: ”Koetetaan saada kaikki tekemään kovasti hommia toisten eteen, pitämään itsestään ja toisista hyvää huolta. Oulussa on aina tavoitteena mestaruus, kun kausi alkaa.”

 ”Tosi mukavaa aikaa, pienenä jääkiekon parissa. Siinä jäähallin ympäristössä pyörittiin paljon. Siihen vielä futistreenejä päälle”, muistelee Hakanpää lapsuuttaan Myyrmäessä. Hakanpää ja Karvinen pelasivat myös jalkapalloa VJS:ssä.

 Hakanpäällä on hyvät muistot EVU:sta: ”Oli kyllä tosi hyvää valmennusta. EVU-vuosista on jäänyt tosi hyviä ystäviä. Täälläkin (Kärpissä) oli viime kaudella kolme EVU-taustaista jätkää, niin aina välillä fiilistelee niitä vanhoja juttuja.” Keväällä Kärppien mestaruusjuhlissa laulettiin Kuju Hyttisen kannatuslaulua ”EVU on rautaa”.

 50 vuotta täyttävän EVU:n entisistä NHL-pelaajista TUOMO RUUTU on jo ehtinyt valmennusuralle. Hän on mukana tällä kaudella alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennustiimissä.

MYYRMÄESSÄ tehdään edelleen hyvää juniorityötä. EVU:n ja Kiekko-Vantaa Idän pelaajapolut kohtaavat C-junioreissa. ”Tänä päivänä yhteistyö on varmaan parasta, mitä on ikinä ollut”, EVU:n valmennuspäällikkönä viimeiset seitsemän vuotta työskennellyt KARI KARVINEN kertoo. ”Jokainen saa halutessaan meidän kautta pelipaikan”, lupaa Karvinen kertoessaan EVU:n ja Kiekko-Vantaan pelaajapoluista. Hän aloitti valmentamisen EVU:n junioreissa vuonna 1995 ja tuntee hyvin Myyrmäessä kiekkouransa aloittaneet liigapelaajat.

 Karvinen huhuilee pihapelien perään: ”Sehän tässä huolestuttaa, että lasten omaehtoinen liikkuminen on vähentynyt. Se ei saisi olla niin, että lapsen ainoa tapa liikkua on täällä seurassa. Osahan on aina liikkeessä, mutta pihapelejä ei enää pelata niin paljon. EVU:ssa on nyt sitä elvytetty. Kolme kertaa viikossa on päiväjää. Siellä ei harjoitella ollenkaan, pelataan.”