Kuka ansaitsee kulttuuripalkinnon

EHDOTA kymppitonnin kulttuuripalkinnon saajaa 15.10.2018 mennessä. Kultturipalkintoa ei voi hakea, mutta Vantaan kaupunki vastaanottaa vinkkejä mahdollisista palkittavista.

TÄNÄ VUONNA annetaan tunnusta ensimmäistä kertaa kahdelle eri taholle. Aiempaa palkintosummaa ei puoliteta vaan tuplataan, joten jaossa on 10 000 euroa kullekin. Vakavasti otettavista ehdokkaista tuskin on pulaa.

 Nuoren taiteilijan kulttuuripalkinto myönnetään Vantaalla vakituisesti asuvalle taiteellisen lahjakkuutensa osoittaneelle henkilölle. Tällaisia löytynee esimerkiksi Louhelan aseman muraaleja maalanneiden taiteilijoiden joukosta tai Myrtsin taiteiden yön taustajoukoista.

KULTTUURIPALKINTO merkittävästä kulttuuriteosta kaupunkilaisten taidekentän elävöittämiseksi myönnetään kaupungissa toimivalle yhteisölle tai henkilölle. Palkinto myönnetään todella vaikuttavista ansioista, eikä sitä myönnetä aiemmin Vantaan kulttuuripalkinnon saaneille tai Vantaan kaupungin työntekijöille. Toimitus vinkkaa, että eräs hiljattain perustettu paikallislehti saattaisi olla tällaisen palkinnon arvoinen. Vai onko?

 Kaupunkihan sen lopulta päättää. Vantaan kulttuuripalvelut kerää ehdotukset ja esittelee ne vapaa-ajan lautakunnalle. Vapaa-ajan lautakunta tekee päätöksen ja sen pohjalta esityksen palkinnon saajista Vantaan kaupunginhallitukselle, joka ne sitten hyväksyy tai hylkää. Kaupunki nimittäin pidättää oikeuden olla myöntämättä palkintoa merkittävästä kulttuuriteosta.

 Niin surullista kohtaloa emme Vantaan kaupungille toivo.

Tiiviisti perustellut ehdotukset voi lähettää 15.10.2018 mennessä osoit-teeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. otsikolla ”Vantaan kulttuuripalkinnot 2018”.