Lista

1. Hartela voitti syksyllä 2015 tontinluovutuskilpailun Paalutorin pohjoispuolella sijaitsevan tilapäisen pysäköintialueen rakentamisesta. Rakennustyöt alueella käynnistyvät nyt kolme vuotta myöhemmin, kun HOAS on saamassa rakennusluvan Liesikujan ja Iskospolun kulmaan tulevalle n. 120 huoneiston opiskelija-asuntotalolle.

2. Myyrmäenraitilla olevan Kalevantalon, eli sen missä sijaitsee mm. Lunabaari ja Allun Grilli, purkaminen lähestyy, sillä JM-Suomi Oy:n asuinkorttelin mahdollistava kaavamuutoshakemus on tulossa tänä syksynä kaupunginvaltuuston päätöskäsittelyyn.

3. Jönsaksentien varren sekä Isomyyrin korttelin kilpailun piti käynnistyä jo syyskuussa, mutta kiinteistöjen omistajat löysivät vielä keskusteltavaa. Kilpailu on nyt lokakuussa kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja käynnistyy syksyn aikana.

4. Kilterinkujan päässä olevan Colosseumin D-talon, sen matalan, korvaava asuntokaava tuli lainvoimaiseksi jo viime vuodenvaihteessa, ja rakennustyöt ovat käynnistymässä nyt vuotta myöhemmin.

5. VJS:n hanke myrtsiläisen miesten edustusjalkapalloilun nostamiseksi etenee aikataulussa, ja miehet varmistivat syyskuun puolivälissä nousun kakkosdivariin ensi kaudeksi.

6. Posti ilmoitti sulkevansa Myyrmannin postin ensi tammikuussa. Korvaava asiamiesposti aloittaa Rajatorpan Shell-huoltoasemalla. Kun uutinen tästä tuli julkisuuteen, sosiaalinen media räjähti. Postia vaadittiin perumaan päätös. Voi kuitenkin olla, että aika on ajanut postikonttoreiden ohitse, Ruotsin posti luopui omistaan jo 2000 -luvun alussa. Ehkä nyt pitäisi miettiä, miten myrtsiläisten postipalvelut turvataan parhaiten. Lisää pakettiautomaatteja, uusia innovaatioita sekä mahdollisesti alueen jakaminen useammalle asiamiespostille.

7. Lounastarjonta Myyrmäessä on hyvinkin kilpailtua. Toppari siirsi syyskuun puolivälissä lounastarjoilun Rio Granden puolelle. Samalla tarjontaa muutettiin niin, että noutopöydässä on enää yksi ns. kotiruoka ja muut vaihtoehdot tarjoillaan lautasannoksina. Tervetullut lisä Myrtsin tarjontaan on Rajatorpassa sijaitsevan Ravintola Koton ratkaisukin tarjoilla à la carte -annoksia keskiviikosta lauantaihin myös iltaisin.

8. Moni on varmaan kiinnittänyt huomiota ympäri Myyrmäkeä värikkäissä haalareissa pyörivään porukkaan. Metropolia Ammatti- korkeakoulun laajennus näkyy jo katukuvassakin.