Vielä tulee lista

1. Terveysasemalla lounasravintolaa pitävä Sapusca avaa toisen toimipisteen Myyrmannissa, jonne on viime viikkoina rantautunut myös Eerikin Pippuri.

2. Edellisellä listalla kerroimme Myyrmäen postin siirtymisestä Rajatorpan Shellille. Postilokerot jäävät kuitenkin Myyrmäkeen ja löytyvät jatkossa Myyrmannin parkkihallista SmartPost-pakettiautomaatin vierestä.

3. Chloe ́s Cafe on jatkossa myös kellokahvila, kun Hindin Kellokahvila toimii samassa tilassa arkisin klo 16:00–22:00 sekä viikonloppuisin klo 8:00–22:00. Kellokahvilan ideana on, että asiakkaat maksavat kahvilassa vietetystä ajasta, eivätkä nauttimistaan tuotteista, jotka sisältyvät hintaan. Loppuvuoden ajan KelloKahvilan hinta on 3 euroa/30 minuuttia.

4. Vaskivuoren lukion tämän vuoden musikaalin Crazy for You ensi-ilta on 10.1. 2019 Kulttuuritalo Martinuksessa. Kevään näytelmänä lukiolla on Minna Canthin työmiehen vaimo, jonka ensi-ilta on 8.3.2019 Vaskivuoren lukion auditoriossa.

5. Myrtsin oma tanssiteatteri Mamia Company käynnistää yhteistyön hongkongilaisen koreografi Ivy Tsuin kanssa. Yhteistyön hedelmiä on nähtävissä ensi keväänä Myrtsissä.

6. Ajatko sähköautolla? Latauspisteiden määrä Myyrmäessä on lisääntynyt kuluneen vuoden aikana. Energia Areenan parkkipaikan lisäksi sähköauton lataamiseen löytyy neljä pistettä Myyrmannin parkkihallista sekä teholaturi Myyrmäen asemasillan alta. Muita lähiseudun latauspisteitä löytyy Rajatorpasta Caverionin pihasta, Martinlaakson ostarilta ja Vantaankosken asemalta. Konalan Hesburger on tarjonnut asiakkailleen ilmaisen latauksen.

7. Myyrmäen kaavarunkotyötä vetänyt asemakaava-arkkitehti Johanna Rajala siirtyy vuodenvaihteessa Aviapoliksen aluearkkitehdiksi. Toivotamme Johannalle menestystä uuteen tehtävään, vaikka olemmekin surullisia hyvän suunnittelijan menettämisestä.

8. Pienistä yksiöistä on tämän vuoden aikana puhuttu runsaasti. Myyrmäkeen Korutien varteen on nousemassa 12-kerroksinen kerrostalo, josta löytyy kuitenkin 40,8 m2:n yksiöitä, eli 10 neliötä suurempia kuin pienimmät Myrtsiin rakenteilla olevat kaksiot.

9. Kosteikkobonus. MYYR YORK SAA NIMIKKO-OLUEN 

MYYRMÄKI saa uuden, oman nimikko-oluen. Ensimmäinen erä tätä uutta olutta on parhaillaan kypsymässä UG Breweryn panimossa Lohjalla ja se valmistuu tammikuussa.

Tuotteen takana ovat, varistolainen JUKKA KORTELAINEN sekä myyrmäkeläiset JYRI LUJANEN ja JANI PELTOSALO.

OLUEN NIMI on Fairytale of Myyr York eli Myyr Yorkin satu.

ON OLUTTA Myyrmäessä pantu toki aiemminkin, sillä Metropolian bio- ja kemiantekniikan yksikössä on valmistettu tätä mallasjuomaa, tosin vain kotitarpeeksi, sillä sitä ei toistaiseksi ole ollut myynnissä.

FAIRYTALE OF MYYR YORKIN osalta tätä ongelmaa ei ole, sillä se siis tulee myyntiin tammikuussa paikallisiin kauppoihin ja ravintoloihin.

”Ensisijaisesti sitä myydään tietenkin juuri Myyrmäessä ja lähiseudulla, paikallisolutta kun kerran on”, toteaa Jukka Kortelainen.