Kiekko-Vantaan C-juniorit aloittivat uuden kauden Myyrmäessä

Antti-Lassinharju-antaa-ohjeita-C-AkatemiajoukkueellekuvaIlle-Martela
VANTAALAINEN PUTKI on hyvässä kuosissa. Täällä on valmentajia, jotka välittävät pelaajista ja miettivät vantaalaista pelaajapolkua ja pelaajien kehittämistä”, totesi Kiekko-Vantaan C:n valmentaja KRISTIAN FAGERSTRÖM.

EVUn ja Kiekko-Vantaan yhteistyö tarjoaa vaihtoehdon kaikille ikäluokan pelaajille. Kiekko-Vantaan Junioreilla on kilpajoukkueita, joissa tavoitteena on pelaajien kehittyminen aina ammattilaiseksi saakka. Pelaajilta vaaditaan kokonaisvaltaista sitoutumista toimintaan ja urheilullista elämäntapaa kaukalon ulkopuolella. Kilpajoukkueista C-ikäluokka pelaa Myyrmäessä. Vanhemmat ikäluokat B:stä ylöspäin pelaavat Tikkurilassa.

MYYRMÄEN JÄÄHALLISSA pelaa tulevalla kaudella kolme 2004-syntyneiden jääkiekkojoukkuetta. Kiekko-Vantaa C aloittaa kauden SM-sarjassa, Kiekko Vantaa C-Akatemia Mestiksessä ja EVU C Suomi-sarjassa. Joukkueet ovat koottu huhtikuun jääharjoituksissa. Tik- kurilassa on tarjolla Kiekko-Vantaa Idän aluesarjajoukkue.

SM-sarjassa pelaavan joukkueen kesäryhmä ei ole lopullinen ensi kauden joukkue. ”Kesällä katsotaan, ketkä pystyvät SM-sarjaa pelaamaan. Kaksi ulkomaalaista tulee kesän jälkeen, liettualaista poikaa”, kertoi Fagerström.

Kesäryhmässä on mukana vuotta nuorempia poikia. ”Nuoremmista 05-syntyneistä muutamia pelaajia hyppää suoraan D1-junioreista C-junioreihin”, selvitti Fagerström.

Fagerström korostaa seuran sisäisen yhteistyön merkitystä. ”C:ssä on SM-ryhmä ja Mestisryhmä, mitkä tekevät koko ajan keskenään yhteistyötä. Kärki käy B:n mukana”, Fagerström lisäsi. B-junioreiden edustusjoukkue ja B2 pelaavat SM:ssä.

PÄÄKAUPUNKISEUDULLA on tunnetusti liigaseuroja, jotka vievät parhaita pelaajia joukkueisiinsa. ”Vantaa on haastaja pääkaupunkiseudulla. Ikinä ei ole ykköskorin pelaajia, mutta heti sen jälkeen kyllä”, Fagerström puntaroi.

Vantaalaiset joukkueet kuitenkin pärjäävät korkeimmissa sarjoissa – taustalla kova työmoraali. ”Ensi kaudella Myyrmäessä näkyy ajokoiralätkä. Luisteleva ja ahkera joukkue. Asenne timanttia. Ainoa, millä vantaalaiset joukkueet pystyvät haastamaan ikäluokan kärki- joukkueita”, kuvaili Fagerström C-SM-joukkuetta.

ANTTI LASSINHARJU valmentaa C-Akatemiajoukkuetta, joka pelaa Mestistä. Lassinharjulla on koossa lopullinen joukkue – ei kesärinki. ”Tiivis joukkue heti keväällä”, Lassinharju määrittelee.

Joukkueessa on mukana kaksi tyttöä. Tytöt pelaavat myös KJT:n naisten pelejä ja C2:n pelejä. ”En tiedä kuinka paljon he pelaavat meillä loppujen lopuksi. Idea on se, että he saavat harjoitella tässä joukkueessa, että saavat hyviä treenejä”, kertoi Lassinharju.

Akatemiajoukkueessa on 14 hyökkääjää, kahdeksan pakkia, kaksi maalivahtia. ”Enempää ei ainakaan tarvita. C-SM-joukkueesta tulee vähemmän peliaikaa saavia pelaajia pelaamaan pelejä. Tarkoitus, että kierrätetään mahdollisimman paljon pelaajia”, Lassinharju linjasi.

Seuratoimintaa yksilöiden tarpeiden mukaan on Kiekko-Vantaan ja EVUn yhteistyön perusajatus. ”Jokaiselle pelaajalle löytyy pelipaikka Vantaan pelaajapolusta. Pikkuisen haasteita maalivahtien kanssa”, Lassinharju lopetti.