MM-hopeaa voittaneilla naisleijonilla EVU-taustaa

Riikka-SallinenkuvaArno-Hamalainen
Riikka-Sallinen-13-ja-Minnamari-Tuominen-15kuva-Arno-Hamalainen
Minnamari-Tuominen-tuulettaaKuva-Arno-Hamalainen
NAISLEIJONAT saavuttivat historian ensimmäisen MM-hopeamitalinsa huhtikuussa Espoon kotikisoissa. Naisleijonien kokenein pelaaja, Jyväskylässä syntynyt ja kasvanut, RIIKKA SALLINEN on pelannut myös EVUssa. Jyväskylästä asunut 15-vuotias Sallinen (o.s. Nieminen) kävi pelaamassa naisten SM-sarjaa Myyrmäessä kaudella 1988–89.

”Silloin alkoi kansainvälinen toiminta naisten jääkiekossa. Vuonna 1989 järjestettiin ensimmäiset EM-kisat ja minun piti antaa maajoukkuenäyttöjä. Jyväskylässä, missä asuin, ei ollut naisten joukkuetta, niin menin EVUun pelaamaan pelejä”, kertoi Sallinen ratkaisustaan edustaa EVUa.

SALLINEN tunnetaan monen eri palloilulajin taiturina. Vuonna 1989 hän saavutti jääkiekon ja kaukalopallon EM-kultaa sekä hänet valittiin vuoden naispesäpalloilijaksi. ”Talvikaudella pääasiassa pelasin jääpalloa Jyväskylässä ja kävin pelaamassa lätkäpelejä

EVUssa – isä kuskasi. Kaikki pelit olivat minulle vieraspelejä”, Sallinen totesi.

Sallinen lunasti näytöillään paikkansa naisten jääkiekkomaajoukkueessa. Keskushyökkääjä teki EM-turnauksen viidessä ottelussa yhdeksän maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

”EM-kisat olivat huhtikuussa Saksassa. Me voitimme EM-kultaa. Itse asiassa voitimme kaudella EVUn kanssa Suomen mestaruuden”, Sallinen muisteli.

NAISLEIJONIEN puolustaja MINNAMARI ”MINTTU” TUOMINEN voitti tänä keväänä Suomen mestaruuden Espoon Bluesin kapteenina. Kauden 2002–03 kokonaan ja seuraavan puoliksi Tuominen pelasi EVUn C-tytöissä ennen Tuomisen perheen muuttoa Espooseen.

”Pelasin Helsinki Ringetessä. Joukkueemme oli jakautumassa seuraavalle kaudelle. Olin tosi usein maalivahtina, mutta olisin halunnut pelata kentällä enemmän, kun tykkäsin luistella. Ringettekaverini bongasi, että EVUlla on C-tyttöjen joukkue perustettu. Hän houkutteli minua monta kertaa sinne. Kerran uskaltauduin – olin vähän ujompi kaveri silloin. Se olikin tosi kivaa. Pääsi paljon vapaammin luistelemaan ja mulla pysyi kiekko ihan kivasti lavassa jo silloin. Sen kauden pelasin molempia lajeja maalivahtina ja kenttäpelaajana. Sen kauden jälkeen ringette jäi ja siirryin kokonaan jääkiekkoon”, Tuominen muisteli lajin vaihtoaan.

TUOMINEN pelasi ensimmäisen jääkiekko-ottelunsa 13-vuotiaana naisten joukkueen maalivahtina. ”EVUn naisten joukkue tarvitsi maalivahtia, niin Minttu 13-vee meni sinne. Punaviivalta tuli lämäri ja meni maaliin. Mä olin silleen ’äiti, mä en ole enää maalissa’”, Tuominen nauroi oman lätkäuransa alulle.

 
 
page17image22085824