VANTAAN SAMPO ON ELINVOIMAINEN NELIKYMPPINEN

I K Ä  PA I N I I  PÄ Ä L L E

VANTAAN SAMPO viettää merkkivuottaan tänä vuonna. Ensimmäiset Vantaan Sammon harjoitukset olivat Myyrmäen Urheilutalolla 11. syyskuuta 1979, joissa ARTO SAVOLAINEN toimi valmentajana VILJO VIERTOLAN kanssa.

”Ensimmäisissä harjoituksissa olleet pojat olivat pitkälti Kaivokselasta.  Nykyisestä Ukonkivenpolku 4:n rakennuksesta oli varmaan seitsemän poikaa mukana”, Vantaan Sammon perustajajäsen Savolainen kertoo.

SAMPO JUHLII 40-vuotista taivaltaan tietenkin painikilpailuilla.

”Meillä on 14. syyskuuta juniorikilpailut Kanniston koululla klo 12 alkaen.”

Sampo järjestää myös 40 vuotisjuhlan entisille ja nykyisille jäsenilleen.

”Koitetaan kerätä porukkaa yhteen. Syödään, jutellaan ja muistellaan. Aika paljon tulee ihmisiä muistelemaan nuoruuttaan ja nykyaikaa. Jutut ovat muisteloissa herkullisempia ja vakaville asioille voi jo nauraa.”

”Ajatus oli muutaman harjoituksen jälkeen lähteä kilpailemaan kokeneita poikia ja SM-tason painijoita vastaan. Jos poika itse sanoi haluavansa kilpailuihin, kysyin vain, ethän pety, jos et siellä kilpailuissa pär-jää”, Savolainen naurahtaa.

SAVOLAINEN törmää entisiin valmennettaviinsa silloin tällöin. Savolainen on itse lähes samoissa mitoissa kuin hän oli vuosikymmeniä sitten. Vastaantulijaa hänen on vaikeampi tunnistaa.

”No, enhän minä voi muistaa, kun on tullut 50–60 kiloa lisää painoa”, Savolainen nauraa jälleen hersyvästi.

Nelikymppinen seura porskuttaa elinvoimaisena eteenpäin. Paini lajina tarjoaa pojille ja tytöille hieman rajumpaa leikkiä ja askeettisuutta, mutta ennen kaikkea kehittää koordinaatiota ja fyysistä kuntoa.