DOWNTOWN MYYR YORK: MIKE’S DINER

R U O K A U L T T I

 

Myyr Yorkin Michelinit ovat rehtejä, Kaivokselassa kasvaneita, raavaita miehiä, jotka arvostavat riittävän suuria annoksia, mutta myös hyvää makua ja asiallista palvelua. Miehet liikkuvat välillä yksin, usein kaksin tai kolmisin, joskus jopa perheen kanssa.

MIKE’S DINER sijaitsee Myyrmäen asemalla junalaiturien alla. Voisi helposti ajatella, että amerikkalaisen ravintolan henkeen sisustettu pikkupaikka Myyrmäen aseman alakerrassa ampuisi yli, mutta Mike’s onnistuu! Paikka on muraalein koristetun aseman sielu. Amerikan henki jatkuu seinille maalatuissa sankareissa.


Ravintolan lasien läpi näkee suoraan aseman aulaan ja ulos, jolloin pöydässä istuessaan voi seurata ihmisvilinää paremmin kuin miltä tahansa pakotetusti ympäristöön rakennetulta terassilta. Pöytiin ei mennä piiloon vaan osaksi ohikulkijoiden virtaa, mikä lisää aseman viihtyisyyttä muillekin kuin ravintolan asiakkaille. Fiilis välittyy myös palvelussa ja nopeudessa, syömään pääsee mutkattomasti ja ruoka tulee ripeästi. Paikalta pääsee pois tarvittaessa vauhdikkaastikin tai pöytään voi jäädä oleilemaan.

DINER on jotain Oikean RavintolanTM ja sisägrillin väliltä. Arvostamme, että kunnon grillillä on grillievästä eikä pizzaa tai kebabia, varsinkin kun puhutaan grillien high end -tasosta. Menu on varsin burgeripainotteinen, mutta myös muita grilliherkkuja on saatavilla. Makkaraperunat saavat Sakarilta tämän arvostelun ulkopuolisen suosituksen – niitä ei syödä tällä kertaa, mutta hyviä ovat.

ANTERO ottaa listalta Burning Love -burgerin ranskalaisilla ja pippuridipillä. Sakari valitsee Fatboyn, valko-
sipulikouruperunat ja bbq-dipin. Annokset tarjoillaan komeasti puulevyiltä, veitsi iskettynä keskelle burgeria. Anteron ensimmäinen ajatus on: “Mistä tätä aloitetaan syömään?” Sisukset pursuavat lupaavasti mutta hankalasti ulos burgerista varsinkin sen jälkeen, kun veitsi irroitetaan. Jonkun koulukunnan mukaan burgerit pitäisi pystyä syömään käsin, mutta meille käyvät myös runsaammat täytteet, kunhan ei olla taiteilemassa pöydättömällä pystygrillillä.

BURNING LOVE on mehevä. Paras osuus on miedosti tulinen kastike, johon pekonin ja juuston maku yhtyvät. Keskemmältä löytyy pariloitua jalapenoa, joka on Anterolle jo vähän liikaa, mutta silti hyvä lisä. Korkeammalla tulisuustoleranssilla varustetulle syöjälle burgeri uppoasi varmasti erittäin hyvin.


Sakarille mainostetaan Fatboytä siten, että siinä on vähän joka laatua – pihviä, pekonia, nyhtöpossua ja juustoa. Fatboy on selkeästi Burning Lovea tasalaatuisempi ja maistuu joka haukulla samalta. Valitettavasti nyhtöpossua on liikaa suhteessa muihin täytteisiin ja se on aavistuksen kuivaa.

ANTERON tilaamat ranskalaiset ovat keskivertoa paremmat, mutta eivät täydelliset. Pippuridippi ei mene jatkoon. Maku on tunkkainen ja ranskalaiset kannattaakin syödä mielummin ketsupin kanssa. Sakarin valitsemat valkosipuliperunat täyttävät hienosti makuranskalaisten roolin – kyseessä on siis miedosti valkosipulilla maustettuja ranskalaisia eikä mitään kermaperunoita. Sakarille lisämyyty BBQ-dippi ei vakuuta vaan jää syömättä. Pidämme lyhyen hiljaisen hetken aiemmin tarjolla olleiden pippuriperunoiden muistolle.

PIENISTÄ moitteista huolimatta Mike’s menestyy. Konsepti toimii hyvin: helppo asioida, laadukkaat burgerit, mukava ympäristö. Myyrmäen ravintoloille poikkeuksellisen keskeinen sijainti helpottaa poikkeamista. Aikaisemmassa grillikierrosarvostelussa sanoimme, että Mike’s ansaitsee oman arvostelunsa, ja niin se totta vie ansaitsikin. Jos Mike’s olisi otettu grillikierrokselle tasavertaisena kilpailijana, muut olisivat päässeet hädin tuskin lähtöviivan yli. Mike’s Dinerilla on ansaittu paikkansa myyrmäkeläisten ja Michelinien sydämissä.

 

 

Pippuriperunat

Michelinit kaipailevat pippuriperunoita takaisin listalle.

 

 

Tulinen-rakkaus-hamppari-

 

Michelinien mielestä rakkaus oli hieman liiankin polttavaa.

 

Katso Michelinien grillikierros ja muut ravintola-arvostelut osoitteesta myyryork.news