Orpotyttö Annien tarina kerrotaan Vaskivuoren lukion musikaalissa

Kop kop. Kuka siellä? Orpolapsen kova elämä 30-luvun New Yorkisa

 

 

BROADWAYKLASSIKKO SAAPUU MARTINLAAKSOON

TARINA pienestä orpotyttö Anniesta alkoi sarjakuvana vuonna 1924, muuttui musikaaliksi vuonna 1977 ja valloitti sydämiä ympäri maailman ensiesityksestään lähtien. CHARLES STROUSEN säveltämää ja MARTIN CHARNININ kirjoittamaa Annie-musikaalia esitettiin Broadwaylla yhtä soittoa kuusi vuotta. Tunnetuin ”Annie” taitaa olla aikuisena vielä toisen uran tehnyt SARAH JESSICA PARKER.

Musikaalin tarina sijoittuu 1930-luvun New Yorkiin, mutta vanhempiaan etsivän orpolapsen tarina on ikuinen. Musikaalin lauluista nousi pari todellista ikivihreää – ”Tomorrow” ja ”It’s a Hard Knock Life”.

Vaskivuoren musikaalit ovat jo perinne

RIINA SALMEN ohjaamassa musikaalissa lavalle nousee yli 70 Vaskivuoren lukion opiskelijaa.

Ammattilaisvetoisia musikaaleja on tehty Vaskivuoressa jo vuodesta 1991. Lukion musikaalit ovat Suomen parhaiten satsattua ammattiohjattua nuortenteatteria, ja niiden suosio on mittava. Esimerkiksi viime vuonna kaikki 14 näytöstä myytiin loppuun.

VASKIVUOREN MODERNI TULKINTA

Anniesta on siloittelematon ja kantaaottava. Tarina kertoo välittämisestä, ystävyydestä ja kamppailuista eriarvoisuuden kanssa.

ANNIE-MUSIKAALISSA lavalla näyttelee, laulaa, tanssii ja soittaa yli 70 Vaskivuoren lukion opiskelijaa. He ovat aloittaneet har- joitukset teatterin ammattilaisten kanssa elokuussa. ”Nuorten osaaminen on todella kovatasoista, ja tekemisen halu ja into nä- kyy kaikessa. On iso ilo ohjata ihmisiä, jotka oikeasti haluavat paneutua ja tehdä parhaansa. Näytelmässä nousee vahvasti esille eriarvoisuus, mutta ehdottomasti myös välittäminen. Toivoisin, että näytelmä herättää kysymyksen siitä, millä asioilla on, voi olla, tai pitäisi olla arvoa”, ohjaaja Salmi kertoo. Rooleissa:

Annie (VENLA MALINEN), joka asuu alkoholisoituneen neiti Hanniganin (STELLA LAPPALAINEN) johtamassa orpokodissa New Yorkissa. Annie karkaa Hanniganin hyppysistä, ja seikkaillessaan kaduilla hän törmää ihastuttavaan koiraan, jonka nimeää Sandyksi. Kaupungin toisella laidalla asuu miljonääri – ei, vaan miljardööri Oliver Warbucks (ONNI AFLATUNI). Kiillottaakseen imagoaan Warbucks ottaa Annien luokseen joulun ajaksi. Kartanon yltäkylläisyyksien ympäröimänäkin Annie ajattelee tauotta vanhempiaan, ja yllättävä ystävyys johdattaa hänet etsimään tietään takaisin heidän luokseen.

Annie-musikaalia esitetään 9.–19.1.2020 Kulttuuritalo Martinuksessa.