Lahjoita joulumieltä keräyksissä

TIP-TAP

Joulu on aikaa, jolloin on hyvä ajatella myös muita. Kiireen keskellä kannattaa muistaa, että kaikille joulu ja joulun odotus ei ole juhlaa. Kaikilla on toivomuksia ja odotuksia ja joskus pienikin lahjoitus saa niin antajan kuin saajankin hyvälle mielelle, joulumielelle.

 

Pelastusarmeijan Joulupata-keräys

Perinteinen joulupadan keräys on tänä vuonna 13.12 - 23.12 (ei sunnuntaina) Myyrmäen joulupata on tänänäkin vuonna Myyrmannissa S-marketin ja Pelaamon välissä.

Joulupadasta saatavat varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina vähäosaisille lapsiperheille ja muille vähävaraisille ja syrjäytymisvaarassa oleville ihmisille. Varoja käytetään myös erilaisiin tukitoimiin, kuten leireihin, harrastus- ja kerhotoimintaan. Osa varoista jaetaan ennen joulua, osa seuraavan vuoden aikana.

Metropolin Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräys

Joulupuu-keräys toteutetaan Myyrmannissa 1.11.-8.12.2019. Tällöin voit tuoda hankkimasi lahjan keräyspisteelle pakettikortilla varustettuna. Lisäksi Nuorkauppakamarilaiset paketoivat ihmisten tuomia lahjoja lauantaina 7.12 klo 10–18 välisenä aikana Myyrmannissa.

Joulupuu on voittoa tuottamaton hyväntekeväisyystempaus, jolla kerätään lahjoja esimerkiksi lastenkodeissa ja sijaisperheissä sekä lastensuojelun avohoidon piirissä oleville lapsille, siis lapsille joilla on rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Tämä keräys järjestetään nyt jo toisena vuonna peräkkäin Myyrmannissa.

”Tempaus sai viime vuonna hyvän vastaanoton ja siksi toteutamme tämän keräyksen myös tänä jouluna täällä Myyrmäessä”, kertoo itsekin myyrmäkeläinen Metropolin Nuorkauppakamarin puheenjohtaja KIMMO HANHISUANTO.

”Tämä on hyvä tapa antaa ja jakaa joulumieltä.”

”Kerätyt lahjat toimitetaan perille kaupungin sosiaalihuollon kautta, jonne toimitamme ne keräyksen päätyttyä. Näin lahjat päätyvät varmasti perheille ja lapsille ilman välikäsiä,” yrityssuhdevastaava LINDA JÄRVENPÄÄ kertoo.

Vantaankosken seurakunnan “Rakenna joulupuu” -keräys

Rakenna joulupuu -keräys käynnistyy ensimmäisenä adventtisunnuntaina 1.12.2019. Rakenna joulupuu -keräyksen kautta on mahdollisuus ilahduttaa lähimmäistä – perhettä tai yksinasuvaa. Mahdollisuuksia on monia: lahjakortti yhteiseen elämykseen, lahjakortti jouluruokaan tai vaikkapa joulukukka.

Keräys tarjoaa konkreettisen tavan auttaa ja tuottaa jouluiloa lähimmäiselle. Lahjat toimittavat perille seurakuntien diakoniatyöntekijät. Keräys on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan seurakuntien joulukampanja. vuoden aikana.

Mannerheimin Lastensuojelu- liiton ja Suomen Punaisen Ristin ”Hyvä joulumieli” -keräys

Keräys alkaa torstaina 21.11.2019 ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Keräys järjestetään jo 23. kerran ja se on suunnattu kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Tämän vuoden keräystavoite on n. 2 miljoonaa euroa, jonka avulla jaetaan 70 euron arvoisia lahjakortteja 28 000 perheelle.

Keräyksen järjestävät MLL ja SPR yhdessä Ylen Aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Radio Vegan kanssa.

Hyvä Joulumieli -lahjakorttia ei voi hakea. Kortin saavat perheet valitsee kunnan sosiaalitoimi, lastenneuvola, koulu/koulu- terveydenhuolto, seurakunnan diakoniatoimi, kunnan maahanmuuttajapalvelut tai muu vastaava taho, SPR:n osasto tai MLL:n yhdistys.

Apua Jouluapua-sivustolta

Jouluapua on yhteisö, joka auttaa yhdistämään ihmiset joulun aikaan. Tavoitteena on toteuttaa vähävaraisille perheille joulujuh- lan tunnelmaa ympäri Suomen, huolimatta perheen haastavasta taloudellisesta tilanteesta.

Kartalta valitaan perhe, jota halutaan auttaa. Perhettä voi etsiä läheltä tai haluamastaan kaupungista. Perhettä voi etsiä myös erilaisilla kriteereillä, kuten “yksinhuoltajat”, “äkilliset työttömät”, “sairastumiset”, “konkurssin tehneet” tai “muut avuntarpeessa olevat”.

Useissa perheissä on esitetty toiveita jouluruoasta, joulupukin vierailusta tai tarvittavista lahjoista. Jouluapua-keräyksen lahjat voivat olla käytettyjä, mutta niiden pitää olla ehjiä, siistejä ja puhtaita. Lahja voi olla myös uusi ja se on hyvä paketoida ennen lähetystä, koska lahjapaperissakin säästetään monissa perheissä. Lahjapaketin voi merkitä esim “tyttö 5-v.” tai “poika 3-v.”. 

Ei unohdeta jouluna eläimiäkään!

Myyrmannin eläinliike Faunatar kohdistaa tämän vuoden joulukeräyksensä Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle teemalla “Jokainen koira ja kissa ansaitsee oman kodin!” Sen tarkoitus on saada mahdollisimman monta uutta kotia kaltoin kohdelluille eläimille Romaniassa.

Lahjoitukset voi tuoda suoraan myymälään, tai sieltä voi ostaa valmiita lahjapusseja, jotka sitten toimitetaan kulkureille! Faunatar Myyrmanni löytyy Kauppakeskus Myyrmannin toisesta kerroksesta.

Pikku yrittäjien joulumyyjäiset Wandasissa

Martinlaakson koulun Pikku yrittäjät -kerhon joulumyyjäiset ovat ravintola Wandasissa 9.– 15.12.2019. Kerho askartelee ja nikkaroi kerhopäivinä tuotteita joulumyyjäisiin. Myyntiin on tulossa ovikransseja, joulukuusen koristeita, saippuoita, hiusdonitseja ym.

Tarkoituksena on kannustaa lapsia toimeliaisuuteen ja tehdä tapahtumasta jokavuotinen perinne. Lasten yhteiset joulu- myyjäisvalmistelut lisäävät myös alueen yhteistyötä, vetovoimaisuutta ja näkyvyyttä.

Yrittäjäkerho kokoontuu Martinlaakson koululla tiistaisin kello 15–17. Mukana on tällä hetkellä kaksikymmentä neljä–kuudesluokkalaista lasta. Kerhon vetäjänä toimii LEENA FREDRIKSSON.