VJS menettää Marko Kolsin Gnistaniin

TIIKERIHYPPY AURINKOON

LEIREJÄ LÄMPIMILLÄ RANNOILLA

VANTAANLAAKSOLAINEN suomalaisen beach volleyn kehittäjä JYRKI NURMINEN järjesti Espanjan Valenciassa järejestyksessään viidennen Jyrki Nurminen Beach Campin. Leirejä on järjestetty keväisin vuodesta 2016 asti. Tänä vuonna leiri järjestettiin myös syksyllä.

LÄMPIMÄT OLOSUHTEET ja hyvät hiekkakentät saavat suomalaiset biitsin pelaajat osallistumaan innokkaasti matkoihin. Aiemmin leirejä on ollut Turkin Alanyassa sekä Espanjan Fuengirolassa. Osallistujamäärät ovat vaihdelleet 30:stä 140:een.

VALMENTAJINA Valencian leirillä toimivat Nurmisen lisäksi Satu Aro, Nurmisen pelipari SANTERI SIRÉN sekä miesten maajoukkueen päävalmentaja JUSSI TOMMOLA. ”Valencia valikoitui paikaksi kolmesta vaihtoehdosta: Teneriffa, Alicante ja Valencia. Valenciassa toimii iso paikallinen biitsiseura Beach Bol, jonka kanssa päästiin no- peasti sopimukseen kenttien käytöstä. Kenttiä löytyy rannasta yhteensä 15”, Nurminen avaa.

NURMINEN kertoo Valencian leirin onnistuneen hyvin. ”Säät suosivat koko puolentoista viikon leirin ajan, ja ihmiset nauttivat biitsin pelaamisesta auringossa sekä Valencian nähtävyyksistä.” Leirin yhtenä kohokohtana oli La Ligan jalkapallo-ottelu Levante – Espanyol, jonka jälkeen oli yhteinen illallinen kaikkien leiriläisten kanssa. Näitä illan- viettoja ja kaupunkinähtävyyksiin tutustumisia olisi Nurmisen mukaan voinut olla enemmänkin.

 

 

Tällä leirillä varmasti harmiteltiin säätä ja toivottiin pikaista paluuta marraskuiseen Suomeen.

 

SEURAAVA Jyrki Nurminen Beach Camp on jo huhtikuussa 2020 Turkin Alanyassa. Myös syksylle 2020 on tulossa leiri, joko Espanjaan tai Thaimaaseen.

 

 

 

 

MARKO KOLSIN pitkä pelaajaura sai päätöksensä tänä syksynä terveydellisistä syistä. Muun muassa Hollannin ja Slovenian pääsarjoissa sekä nuorten maajoukkueissa pelannut ”Köli” oli jo joitakin vuosia aiemmin lopettanut uransa jalkapalloammattilaisena ja opiskeli tutkinnon urheilujohtamisesta Tanskassa. UEFA:n A-valmentaja- tukinnon suorittanut Kolsi toimi Vantaan jalkapalloseurassa valmennuspäällikkönä neljä vuotta.

PELAAJAURA loppui äkillisesti. ”Tuli puun takaa. Neljä vuotta menty hyvin. Olin jo kerran kokenut tämän, silloin se oli isompi juttu. Totta kai, kun oma peli kulki, oli hauska pelata, mutta olen jo päässyt luomaan uraa. Ei ole niin iso pudotus”, Kolsi pohtii.

Valmennuspäälliköllä oli paljon töitä ja omat pelit Kakkosessa vaativat valmistautumista. VJS ei onnistunut säilyttämään sarjapaikkaansa. ”Varmaan stressasin ja sydän löi kiinni. Harmi, kun ei pystynyt jengiä auttamaan.”

VJS on ollut Kolsille kuin koti. Hän on ollut kehittämässä yhteisöä ja junioritoimintaa kotiseurassaan. ”Ihmiset ottivat hyvin vastaan”, Kolsi kertoo. “Yleisöä oli yhdeksänneksi eniten, vaikka oltiin sarjan hännillä. Kilpailu on kovaa. Tarvitaan ihmisiä ja tekijöitä.”

Kolsin mielestä seuran kehittämisessä on ratkaistava, miten saadaan tehtyä rahaa, jotta edustuspalloilu voi hyvin, sekä pystytään takaamaan junioriputkelle jatkumo. ”Minua koskettaa. Meillä oli hieno mahdollisuus Kakkosessa ja olisimme varmasti halunneet toisenlaisen lopputuloksen. Tietty pohja on nyt luotu, mutta tällaisessa ympäristössä pitää vaan pystyä parempaan. Pitää katsoa peiliin itse kunkin ja oppia kaudesta. Kakkonen vaatii jo tiettyjä satsauksia. Tarvitaan enemmän ihmisiä ja yhteistyötahoja mukaan, joilla on yhteinen tahtotila. VJS:ssä on valtava potentiaali”, Kolsi summaa.

VJS:N KASVATTI suuntaa joulukuussa uuteen tehtävään helsinkiläiseen IF Gnistaniin. ”VJS:ssä painettiin sydämellä. Ei riittänyt 37 ja puoli tuntia viikossa”, Kolsi toteaa. ”Suurin muutos toimenkuvaan on edustusjouk- kueen pyörittämisessä. Iso rooli ja vastuu. Joukkue nousee ykköseen, joka on neljänneksi suurin palloilusarja Suomessa. Isommassa mittakaavassa oppii paljon uutta”, Kolsi miettii.

Siirron taustalla ei ole ristiriitoja vaan inspiroiva haaste. ”On mahdollisuus mennä eteenpäin, pääsee isoon rooliin seurassa.” Gnistanissa Kolsi jatkaa valmennuspäällikkönä, mutta saa myös toimitusjohtajan tehtävät edustusjoukkueessa. ROBERTO NUCCIO toimii päävalmentajana ja ANTTI UUSITALO omistajana sekä puheenjohtajana.

KOLSILLA ON TUTKINNOT urheilujohtamisesta ja valmentamisesta. Molemmilla sektoreilla on vaikea kehittyä samanaikaisesti. ”Vaikea valinta”, Kolsi puntaroi. “Olen myös hyvä koutsi. Tarvitaan näkemystä. Urheilupuolella tarvitaan visioita. Pelaajia laitetaan oikeille paikoille, motivoimista, ryhmäjohtamista ja tunnetilaa.”

Aika näyttää, missä roolissa ja missä seurassa Marko Kolsi nousee jalkapallon seurajohtamisen tai valmennuksen tähtitaivaalle kirkkaasti tuikkivaksi tähdeksi.

 

SB VANTAA – DIVARITASON KILPAURHEILUA JA HARRASTE- SALIBANDYA

 

 

SB VANTAAN miesten edustusjoukkue päätti kahdeksan vuoden korpivaelluksensa palattuaan valtakunnallisiin sar- joihin. Miesten Divarin nousijajoukkueella on odotetusti ollut vaikeuksia saada pisteitä syyskierroksilla, vaikka Asko Santero keikkuukin pistepörssin kärkisioilla.

Edustusjoukkueessa pelaa tulevalla kaudella yli kymmenen SB Vantaan junioriputken kulkenutta pelaajaa. Edari pelaa koiottelunsa Temppelissä, Myyrmäen Urheilutalolla.

KILPAILEMINEN kiehtoo monia jo pienestä pitäen ja SB Vantaa panostaakin siihen tarjoamalla mahdollisuuden pelata joukkuuessa jokaisessa ikäluokassa. ”Seurassa kehitetään entisestään pelaaja- ja valmentajapolkua”, SB Vantaan juniori-valmennuspäällikkö Tuula Rovamo kertoo. “Joukkuetoimintaan pääsee mukaan jo esikouluikäi- senä. Joukkue harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Harjoituksissa harjoitellaan salibandyn perustaitoja leikkien, pelien ja erilaisten vauhdikkaiden harjoitusten merkeissä.”

SB VANTAA tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet harrastaa salibandyä. ”Harrasteryhmiä on tarjolla kaiken ikäisille. Salibandyn voi aloittaa jo 3-vuotiaana oman aikuisen kanssa perhesählyssä, yhdessä leikkien, liikkuen ja lajitaitoihin tutustuen”, Rovamo lisää.

SB Vantaalla on kouluikäisille salibandykouluja. Perhesähly ja salibandykouluryhmät harjoittelevat ympäri Länsi-Vantaata kerran viikossa.

SB Vantaa tarjoaa myös nuorille ja aikuisille omat pelipainotteiset harjoitusryhmänsä, joihin voi tulla mukaan ilman aikaisempaa kokemusta lajista.