Myyrmäki on lehtensä ansainnut

ARI MARTINAHO Päätoimittaja

 

MYYRMÄESSÄ KUHISEE. Tapahtumia on riittänyt ja ihmiset ovat taas lähteneet ulos kesäiseen kaupunkiin.

 Rakennusnosturit kertovat, että muutoksia on tapahtumassa ja kaupunkiimme syntyy uutta ilmettä. Kaupunginosamme varalle on suuria tulevaisuudensuunnitelmia. Tästä osoituksena on esimerkiksi paljon esillä ollut kaavarunkotyö.

 Kaikenlaista tapahtuu, niin pieniä kuin suuriakin asioita. Me täällä Myyrmäessä haluamme olla osana näitä tohinoita. Matala kynnys osallistua on paikallinen erityispiirre ja vahvuus. Puhutaan paljon yhteisöllisyydestä. Totta, sitä täältä löytyy.

 Meillä on vahva oma identiteettimme ja käsityksemme siitä, mitä myyrmäkeläisyys on. Kaupunkikulttuuritaustamme on niin vahva, että olemme monessakin mielessä edelläkävijöitä. Myyrmäki kelpaa malliksi myös muualla. Se on hienoa! Emme suinkaan pidä kynttiläämme vakan alla, vaan asetamme sen ylpeänä kaikkien katseltavaksi.

 Kädessäsi on paikalliskulttuurimme tuorein hedelmä, kaupunginosajulkaisu, Myyr York Times. Se on syntynyt myyrmäkeläisestä intomielestä. Joku voisi sanoa, että kuljemme vastavirtaan. Sanotaan, että kaikki löytyy netistä ja keskustelut käydään somessa.

 Totta on, että internetin verkottunut maailma on tullut jäädäkseen. Meidän tekijätiimimme kuitenkin uskoo, että hyvälle lehdelle on aina tilausta. Visiomme on, että tällainen kaupunginosajulkaisu on tulevaisuudessa arvokas osa modernia kaupunkikulttuuria. Lehdestä tulee kiinteä osa paikallista identiteettiämme. Haluamme myös kertoa, kuinka monipuolista ja moniulotteista, joskus rosoistakin, elämä täällä Myyrmäessä ja lähialueilla on.

 Uuden lehden ensimmäinen numero on toteutettu lähes täysin talkoovoimin. Se kertoo siitä, kuinka vahvasti me tekijät uskomme lehteen. Jatkossa lehden sivumäärä lisääntyy ja sisältö muuttuu, jos mahdollista, vielä painavammaksi ja entistä paikallisemmaksi, huumoria ja hämeenkyläläisiä unohtamatta. Tämä on Myyrmäen oma lehti – myyrmäkeläisiltä, myyrmäkeläisille

ARI MARTINAHO, päätoimittaja