Kesäkiesi

JARI on kolmikymppinen, aiemmin Malminkartanossa asunut, nykyään metroradan varressa vaikuttava kolmikymppinen IT-alan ammattilainen. Omien sanojensa mukaan hän ei tarvitsisi autoa käytännössä lainkaan, mutta on silti harrastanut muutaman vuoden kesäautoja. Huhti-toukokuussa siis auto alle ja syksyllä myyntiin.

 Myyntitappion puolesta Jarilla on mennyt aika hyvin, kahtena kesänä takkiin on tullut noin 500 euroa per auto. Tämän vuoden myyntihintaa Jari ei vielä tiedä.

ENSIMMÄISENÄ kesänä Jari osti turbolla varustetun pikkupurkin, hintaluokassa noin 4000 euroa, koska ns. huviajossa kiihtyvyys on hänelle tärkeä ominaisuus.

 Jos kuluista jätetään pois myyntitappio, ja ajatellaan että Jari olisi ajellut autollaan tästä hamaan tulevaisuuteen, kertyi neljän kuukauden ajalta kuluja noin 325 euroa kuukaudessa. Suurimmat yksittäiset kuluerät kertyivät vakuutuksista ja ajoneuvoveroista sekä tuulilasinvaihdosta. Erilaisiin huoltoihin, korjauksiin, pesuihin ja muuhun tarpeelliseen tilpehööriin kului kesän aikana yhteensä noin 640 euroa.

 Myyntitappio huomioiden auton tuomat kustannukset olivat noin 450 euroa kuukausi, riippumatta siitä paljonko autolla ajettiin.

SEURAAVANA kesänä vuorossa oli vähän uudempi, mutta yhä näppärästi kiihtyvä auto, jonka hintaluokka pyöri 8000 euron kieppeillä. Kesä sujui varsin mallikkaasti, ja huollon tarve oli pienempi kuin edellisenä vuonna. Jälleen suurin menoerä oli vakuutukset ja verot, noin 670 euroa. Huoltoihin ja muuhun laittoon sekä pesuihin kului 450 euroa.

 Ilman myyntitappiota kesäauton kustannukset olivatkin vain noin 200 euroa kuussa. Myyntitappion huomioiminen nostaa kustannuksia lähes kolmeensataan euroon kuukaudessa.

TÄMÄN KESÄN lopulliset luvut eivät ole vielä selvillä, mutta auton hintaluokan kasvaessa kasvoivat myös ongelmat. Jari osti auton ensimmäistä kertaa liikkeestä suojatakseen selustaansa mahdollisten virheiden osalta, mutta pieleen meni. Auton hintaluokka oli noin 11 000 euroa. Auto meni melkolailla heti remonttiin, mutta yli kymmenen vuotta vanhan kulkuneuvon korvausprosentit eivät olleetkaan kummoisia.

 Ensimmäisen remontin yhteydessä ilmeni lisää vikoja, minkä takia autolla ei ole uskaltanut ajaa kuin pakollisia menoja. Kilometrit ovatkin jääneet alle puoleen aiempiin kesiin verrattuna. Koska auto on ostettu liikkeestä, tulee myyntitappiotakin todennäköisesti enemmän kuin ennen. Tällä hetkellä pelkkiin remontteihin on mennyt noin 1200 euroa.

KESÄ 2016 (auton käyttöaika noin 4 kk, ajossa noin 4000 km)

Ostoon liittyvät menot: 110 €
Vakuutukset ja ajoneuvoverot: 550 €
Tuulilasin vaihto: 200 €

Maalipinnan korjaustarvikkeita: 90 € Huollot ja osat: 120 €
Satunnaisia tarvikkeita: 70 €
Pesu ja puhdistus: 160 € Myyntitappio: 500 €

YHTEENSÄ: 1800 € eli 450 €/kk

KESÄ 2017 (auton käyttöaika noin 5,5 kk, ajossa noin 4000 km) Vakuutukset ja ajoneuvoverot: 670 €
Huollot ja osat: 350 €
Pesu ja puhdistus: 100 €

Myyntitappio: 500 €
YHTEENSÄ: 1620 € eli noin 295 €/kk

AUTO VUOKRALLE

Esimerkkiauto Toyota Yaris, enintään 2000 km/kk

OP Kausiauto 569 €/kk
Firent 600 €/kk
Länsi-Auto 690 €/kk

OP Kausiauton ja Länsiauton hinta on heidän verkkosivuillaan listattu hinta yhden kuukauden mittaiselle vuokraukselle. Firentin hinta-arvio on saatu puhelimitse tiedustelemalla. Useimmat vuokraamot ovat valmiita neuvottelemaan pitkäaikaisemman vuokrauksen hinnoista ajokilometreistä ja auton varustelutasosta riippuen.