Käsipallon mestarien liigaa Myyrmäessä

SUOMEN MESTARI Riihimäen Cocks pelasi kautta aikain ensimmäisenä suomalaisjoukkueena käsipallon Mestarien liigan lohkovaiheen ottelun keskiviikkona 12. syyskuuta Vantaan Energia Areenalla, Myyrmäessä. Vieraakseen Cocks sai espanjalaisen Abanca Ademar Leonin.

 Cocks pelaa ottelunsa Myyrmäessä, koska sillä ei vielä ole Mestarien liigan vaatimaa 2500 katsojan hallia Riihimäellä. Katsojia ottelussa oli ehkä kymmenesosa tuosta määrästä. Riihimäeltä oli saapunut parisataa Cocksin fania Vantaalle.

 Ademar Leon lähti selkeänä ennakkosuosikkina otteluun. Joukkueella on pitkä menestyksen historia sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Espanja on vahva käsipallomaa, ja kansallisen sarjan kakkonen Ademar Leon on viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut kuudesti Mestarien liigan lohkovaiheessa.

 Ademar Leon ei päässyt missään vaiheessa ottelua johtoon. Cocksin puoliaikajohto 13–11 venyi toisella puoliajalla parhaimmillaan tilanteeseen 18–14. Viimeisen kymmenen minuutin aikana Ademar Leon tuli väkisin tasoihin, ja ottelu päättyi 19–19.

PELAAMINEN Mestarien liigassa on unelmien täyttymys Riihimäen Cocksin kokeneelle kapteenille, TEEMU TAMMISELLE. Hän oli ottelun lopputulokseen tyytyväinen, mutta harmitteli: ”Jäi hampaan koloon, vaikka saatiin tasuri ja eka tsämppäripiste”. Tasapeli siis tuotti joukkueelle ensimmäisen pisteen EHF Champions Leaguessa.

 Hyvin otteluun valmistautuneella Cocksilla oli mahdollisuus yllättää vastustajansa. ”Ottelu oli meille vaikea, koska meillä ei ollut tarpeeksi tietoa suomalaisesta vastustajasta. Olimme ensimmäisen puoliajan vaikeuksissa”, kommentoi RAFAEL GUIJOSA CASTILLO, Ademar Leonin valmentaja.

MYRTSILÄISILLÄ on tänä syksynä hieno mahdollisuus seurata kansainvälistä huippukäsipalloa Energia Areenalla vielä neljän Cocksin kotiottelun verran, seuraavan kerran 3.10. Otteluiden aikataulut löytyvät Menoks-palstalta s. 26