Puhinaa pöhinästä

VANTAAN SANOMAT (23.2.) kertoi kaupungin haluavan Aviapolikseen eläväistä paikkaa, jossa voisi nauttia kaupunkikulttuurista. Esikuviksi elinkeinojohtaja JOSÉ VALANTA heittää Helsingin kaapelitehtaan sekä Amsterdamin De Hallen korttelin. Tapahtumatilasta tulisi löytyä musiikkia, taidetta, ruokaa ja pikkukauppoja. Yksityiskohtaista sijaintia artikkelissa ei kerrota, mutta tiettävästi kyse on vanhoista Huberin teollisuushalleista Lentoasemantien itäpuolella runsaan kilometrin päässä Aviapoliksen asemasta.

ENSILUKEMALLA mitä kannatettavin ehdotus, vaikka Myyrmäen ulkopuolella sijaitseekin. Hieman tarkemmin mietittynä herää epäilys löytyykö Aviapoliksesta tai ylipäätänsä edes Vantaalta riittävästi ihmisiä elävyyden ylläpitämiseen tuon kokoluokan hankkeessa. De Halle on keskellä miljoonakaupunkia. Kaapelitehdas oli syntyvaiheessa 1980-luvun lopulla uniikki kohde koko Helsingin seudulla. Nykyisin pelkästään Helsingissä on Kaapelin lisäksi Suvilahdessa, Telakalla, Vallilan konepajalla, Korjaamolla, Lapinlahden sairaalan alueella, Marian sairaalan kiinteistöissä sekä Teurastamolla vastaavan kaltaisia hankkeita. Onko Vantaalla riittävästi näkemystä, kykyä ja resursseja tuoda tuohon joukkoon kaupunkivetoisesti vielä yksi kohde alueelta, jossa juuri kukaan ei vielä asu?

PAIKALLISTEN yritysten ja asukkaiden tarpeista lähtevät hankkeet tuottavat usein eniten pöhinää ja ovat kustannustehokkaita. Vantaan kannattaisi panostaa tämän kaltaisiin orgaanisesti kehittyviin paikallisiin hankkeisiin, joita löytyy eri kaupunginosista.

IMATRAN VOIMAN entiseen keskuslaboratorioon Kilterinmäellä tammikuussa muuttanut Myyräncolo on yksi tämän kaltainen hanke. Yli 1 000 neliömetrin Myyräncolosta löytyy jo nyt tapahtumakäyttöä palveleva klubitila, radioasema, kuorojen, tanssiteatterin sekä bändien harjoitustiloja, taiteilijoiden työhuoneita, erilaisia kulttuurialan yrityksiä sekä Myyrmäki-liikkeen ja Louhela Jamin tapahtumakaluston varastot, jotka palvelevat kaikkia Myyrmäen alueen tapahtumajärjestäjiä. Tilasta on kovaa vauhtia muodostumassa paikallinen pöhinäkeskus, jotain sellaista mitä lähiövyöhykkeeltä ei juurikaan löydy.

Myyräncolosta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä osoitteessa: www.myyrancolo.fi