Myyrin Krouvi

Myyr Yorkin Michelinit ovat rehtejä, Kaivokselassa kasvaneita, raavaita miehiä, jotka arvostavat riittävän suuria annoksia, mutta myös hyvää makua ja asiallista palvelua. Miehet liikkuvat välillä yksin, usein kaksin tai kolmin, joskus jopa perheen kanssa. Tälläkin kertaa testireissulla olivat Antero ja Sakari.

HELMIKUUN alussa 24-vuotiaaksi ikääntynyt Myyrin Krouvi on aikuistunut. Ravintolassa on tarjoiltu ruokaa jo vuoden verran ja vihdoin myös Michelinit ehtivät ruokalistan ääreen.

 Itseään italialais-amerikkalaiseksi gastropubiksi luonnehtiva paikka näyttää ulkopuolelta edelleen vanhan ostarin lähiökuppilalta, joka ei ensimmäisenä kutsu sisälle syömään. Henkilökunta havaitsee haukkana hämmentyneet ruokailijat, jotka tupsahtavat baaritiskin eteen ja keskelle juomapuolta. Ruokailutila sijaitsee L-kirjaimen muotoisen tilan pienemmässä sakarassa, ja sitä on pyritty eriyttämään erilaisella sisustuksella, mikä vaikuttaa hyvältä idealta. Peilit tekevät kapeasta ruokailutilasta avaramman. Arki-illassa pubin puolen puheensorina pysyy rauhallisena ja tarjoaa tasaista taustakohinaa Michelineille, paikan ainoille ruokailijoille.

RUOKALISTA on Anteron mielestä hieman suppea ja katse harhautuukin paikan nimikko-oluisiin, blond aleen ja lageriin. Sakari sen sijaan odotti lyhyttä bistromenua ja on yllättynyt ravintolatasoisesta valikoimasta.

 Tarjolla on erilaisia alkupaloja, pizzaa, burgereita sekä pihvejä että leikkeitä. Lapsille on oma listansa, josta Sakari nappaa alkupalaksi pasta bolognaisen [sic]. Sakarin sisäinen lapsi kiittää valinnasta. Kastike on pitkään muhineen makea ja täyteläinen, jonka makua lihan lihaisuus tasoittaa.

ANTERO ottaa oluen ja bruschettan, joista jälkimmäinen paljastuu hinta–koko-suhteeltaan erinomaiseksi. Leipää ja hörhellystä on koko kylälle. Maku on rikas ja ainesten määrä on tasapainossa keskenään. Anteron blond ale on sellainen kuin sen kuuluukin: helposti juotava, pehmeän makuinen ja sopivan hiilihappoinen. Kuuluvatko olut ja bruschetta etiketin mukaan yhteen? Tiedä häntä, mutta nyt ollaan pubissa eikä tarvitse turhia kainostella.

 Burgerit sopisivat pubiruoan henkeen, mutta pippuripihvin kutsu vie Anteron mukanaan. Lisukkeeksi hän valitsee valkosipuliperunat. Annos on menestys. Valkosipuliperunat eivät ole perinteisiä kermassa lilluvia viipaleita vaan reilusti paahdettuja perunan puolikkaita, joihin on sivelty päälle valkosipulimassaa. Pihvi on hieman sitkeä ja paikka paikoin aavistuksen liian raaka mediumiksi, mutta siinäkin maut ovat kohdallaan. Pihvin seurana on kastike, joka ei ole niinkään pippurista kuin makeaa, mutta se ei menoa haittaa. Maittavaa kastiketta riittää: sitä ei ole mikään pikku dippikipollinen, vaan kunnon sammio. Tästä muut paikat saisivat ottaa oppia.

SAKARIKIN hylkää pizzat ja burgerit ja päätyy tilaamaan wieninleikkeen. Se on kaikessa yksinkertaisuudessan hankala ruoka. Koska leikkeen kanssa ei ole kastiketta, se on saatava meheväksi ja maukkaaksi mausteilla sekä ohuudella. Nappisuorituksessa leike hakataan, maustetaan reilusti ja kuorrutetaan sopivasti. Sen jälkeen sitä ei paisteta liikaa, jotta lopputulos on vielä mehukas eikä kengänpohja. Valitettavasti tästä urakasta Myyrin Krouvi ei suoriudu. Leike on liian paksu, mauton ja vielä aika kuivakkakin, eikä sitä olisi pelastanut edes Sakarin vieroksuma anjovis. Pastaan ja Anteron murkinoihin verrattuna annos on pettymys. Pienellä riskillä mentiin, mutta se kyllä myös realisoituu.

 Jälkiruokien osalta lista on sekä lyhyt että suht edullinen, mutta Michelinien vatsat ovat jo täynnä.

GASTROPUB on Michelineillekin hieman vieras käsite. Odotukset olivat ehkä enemmän grilliruoan tasoa, mutta paikkahan on ihan ehta ravintola – myös hinnoiltaan.

 Nimensä mukaisesti ravintola on hieman krouvi. Pubin puoli ja suht myöhään aukeava keittiö tekevät tunnelmasta sellaisen, että suosittelisimme ravintolaa perheen pienimmille ehkä vain viikonloppuisin. Lasten leikkipaikkaa tai hoitopöytää paikasta ei näytä löytyvän.

 Toisaalta Michelinienkin mieleen jää siintämään lähinnä rento kaveri-ilta burgereiden ja muutaman nimikko-olusen parissa, mihin paikka tarjoaa hyvät mahdollisuudet.

Myyrin-Krouvi-bruschetta
Myyrin-Krouvi-pippuripihvi

 Ruoka: 5/3,5

 Palvelu: 5/3

 Viihtyisyys: 5/3,5