Lukijakysymys: Tyhjät pois?

Lukijamme PAULA RUOTSALAINEN Pähkinärinteestä haluaisi tietää liikehuoneistojen käytöstä Myyrmäessä. Hänelle taide on intohimo ja parasta ajanvietettä.

 “Olen huomioinut Myyrmäessä tyhjiä liikehuoneistoja, Isomyyrissä enemmänkin.

 Myyrmäestä puuttuu taidenäyttelytiloja. Näyttelyajat ovat yleensä kahdesta viikosta kuukauteen. Meitä taiteenharrastajia löytyy enemmänkin täältä Länsi-Vantaalta.

 Monet haluaisivat käydä taidenäyttelyissä, se antaisi virikettä päivään ja jopa innostaa maalaamaan. Vantaan kaupunki voisi tulla vastaan näyttelytilan vuokrassa, kun esim. eläkkeestä ei jää juurikaan ylimääräistä. Ja onhan se kulttuurielämys meille länsivantaalaisille ja kauempaakin tuleville.”

Petteri Niskanen Myyrmäki-liikkeestä vastaa:

Meillä on Välitila-hanke, jossa nimenomaan välitetään käyttötarkoituksen muutosta tai purkamista odottavia tiloja väliaikaiskäyttöön. Tällaisissa tiloissa toimivat mm. yhteisöllinen työtila Coworking Myyr York, Skedehalli, Boui-Boui-kahvila, Klinikka (Myyrinpuhoksen ruokatoimijat), kulttuurikeskus Myyräncolo tai vaikkapa Myyr Yorkin käsityömarkkinat pari kertaa vuodessa.

 Erilaisia taidenäyttelyitä on järjestetty ainakin Myyringissä, Myyrmäkitalon aulassa ja Myyrmäen asemalla. Mahdollisia muita näyttelypaikkoja ovat Coworking-tila ja Myyräncolo. Vantaan kaupungilla ei ole juurikaan tiloja tyhjillään Myyrmäessä, mutta liikekiinteistöjen omistajat suhtautuvat lähtökohtaisesti positiivisesti tilapäiskäyttöön, tilat voi saada pariksi viikoksi jopa ilmaiseksi. Toiminnan järjestäjä vastaa kuitenkin itse mm. tilojen valvonnasta ja siivouksesta. Tämä edellyttää taiteilijoilta jonkinlaista järjestäytymistä, jotta taidenäyttelyyn saataisiin esimerkiksi riittävä valvonta aukioloajoiksi.

Lisätietoja Välitila-hankkeesta: www.myrtsi.fi/valitila