EVT goes movies

Vantaan vanhin taitoluisteluseura täyttää 40 vuotta.

NYT, kun seura täyttää 40 vuotta, niin ajateltiin tempaista vielä vähän suuremmin. Meillä on nyt ensimmäistä kertaa elävä musiikki mukana”, maalailee Etelä-Vantaan Taitoluistelijat ry:n hallituksen puheenjohtaja PETRI CASTRÉN.

 EVT Goes Movies -teemalla esitetään elokuvasävelmiä ja -kohtauksia. Yksinluistelijat ja muodostelmaluistelujoukkueet, luistelukoululaiset ja harrastajat, kaikki seuran luistelijat ovat mukana esiintymässä.

 Juhlanäytöksen päätähtinä nähdään EVT:N Olympia- ja MM- edustaja Emmi Peltonen ja Roman Galay, joka on tämän vuoden suomen mestari. Shown musiikin soittaa Z Music Band,  jonka solistina toimii Idolsista ja Uuden Musiikin Kilpailusta tuttu CATHARINA ZÜLHKE. Zühlke toteaa bändin olevan todella innoissaan projektista. Heille on kunnia saada esiintyä samalla jäällä, jolla luistelijat esiintyjät. ”Olen entisiä EVT-luistelijoita. Luistelin seurassa 10 vuotta. Ensimmäinen suuri lauluesiintymiseni tapahtui Myyrmäen jäähallissa, kun olin 9-vuotias. Lauloin EVT:n kevätnäytöksessä Leijonakuningas-elokuvasta ”Can You Feel The Love Tonight” -kappaleen. Omistin laulun seurasta lähtevälle valmentajalleni. Nyt ympyrä sulkeutuu ja palaan Myyrmäen jäähalliin takaisin laulajana”, kertoo Zühlke.

 Castrénin mukaan ohjelmisto on tarkkaan suunniteltu. Zühlken bändi on sovittanut ja äänittänyt harjoitusnauhat. Niiden perusteella on aloitettu treenaaminen juhlaa varten. ”On puvustus ja lavastus. Kaikki seinät peitetään mustalla kankaalla. Halliin saadaan loistava fiilis”, tunnelmoi Castrén.

 Tapahtuman valosuunnittelija luo halliin valoverhoseinän. Hallin seinillä on Myyrmäki-kyltit Hollywood-fontilla. Muutakin Hollywood-teemaa on esillä, mutta osa pidetään yllätyksenä. ”Kumppaneiden avulla pystytään tekemään aivan loistava esitys paikallisilla resursseilla. Kaikki musiikki on livemusiikkia. Ainutkertainen juttu. En tiedä, että kukaan olisi tehnyt vastaavaa Suomessa”,kertoo Castrén.

Jäähalli Myyrmäkeen 1981

Etelä-Vantaan Taitoluistelijat ry:n syntyi 1970-luvun lopussa AATOS JA JANE ERKON ajatuksesta perustaa taitoluisteluseura Etelä-Vantaalle. Tuolloin helsinkiläinen KRISTIINA ”TINTTI” WEGELIUS oli nostanut suomalaisen taitoluistelun jälleen maailman huipulle. Seuran toiminta alkoi Tikkurilan jäähallissa, jossa käytössä oli 1,5 tuntia jäätä viikossa, sekä Kaivokselan luonnonjäillä. Muita taitoluisteluseuroja ei tuohon aikaan Vantaalla ollut.

 Myyrmäen jäähalli valmistui vuonna 1981, mikä mahdollisti EVT:n toiminnan kehittymisen. Yhdeksän tunnin viikoittaisen hallijään lisäksi toiminta jatkui luonnonjäillä. Seuran perustamisesta lähtien EVT panosti ammattitaitoisiin valmentajiin. Seuran päätoimisina val- mentajina uudessa hallissa toimivat alkuaikoina muun muassa SIRKKA KARASJOKI (NYKYISIN KAIPIO) ja TIINA SIILASVUO sekä ANULIISA UOTILA.

 Seura on valittu kahdesti vuoden parhaaksi taitoluis- teluseuraksi Suomessa. Ludovika ja Walter Jacobsonin muistomalja annetaan SM-kilpailuissa saavutettujen si- joitusten perusteella. EVT on saanut palkinnon kausilta 1992–1993 ja 1995–1996.

EVT on kokenut kilpailujen ja näytösten järjestäjä

 Luisteluseurojen kevätnäytöksiä on järjestetty 80-luvun alkupuolelta lähtien. EVT on ollut yksi ensimmäisistä seuroista, jotka ovat järjestäneet tämän tyyppisiä tilaisuuksia. EVT järjesti myös junioreiden ja senioreiden sekä jäätanssin SM-kilpailut Myyrmäessä maaliskuussa 1994.

 EVT:llä on yksinluistelijoita kansainväliseltä ja kansalliselta huipputasolta. Huippuvalmentaja SIRKKA KAIPIO, joka valmensi seurassa jo sen alkuaikoina, palasi takaisin seuraan vuonna 2016. EVT:ssä harjoitellaan pääsääntöisesti Myyrmäen hallissa. Castrénin mukaan iso osa
seuran jäsenistä asuu korkeintaan 5–10 kilometrin päässä hallilta. Myös Klaukkalan suunnalta kuljetaan kimppakyydeillä. Kotiseutuhenkeä on mukana. Harjoitusvuoroja on myös Konalan hallissa ja Hartwall Arenan harjoitushallissa. Harjoitukset pyritään järjestämään kohtuullisen etäisyyden päässä.

Jääpula

EVT:n lisäksi Tikkurilan Taitoluisteluklubi sekä jääkiekkoseurat EVU ja Kiekko-Vantaa tarvitsevat lisää jäävuoroja. Vantaalla on heikosti hallijäätä tarjolla suhteessa asukasmäärään. Niukkuudessa eletään.

 ”Sekä jääkiekko- että luisteluseurat tarvitsisivat halleja, joissa olisi paremmat tilat oheisharjoitteluun kuten balettiin, tanssiin ja fysiikkaharjoitteluun. Yksikään halli ei pysty tarjoamaan kunnon puitteita”, toteaa Castrén.

Halli täyteen ja tunnelma kattoon

Castrén lupaa, että 5.–6.4. saadaan halli täyteen kolmeen kertaan. ”Ennennäkemätön show tuolla kombinaatiolla. Kuppi-istuimet myydään paikkanumeroilla ja ylä- ja sivukatsomot ovat numeroimattomia. Jokaiseen esitykseen on tarjolla noin 600 paikkaa”, laskeskelee Castrén.

 Castrén korostaa, että kevätnäytös on luistelijoille hieno tapahtuma, kauden huipentuma, jossa on asut ja meikit. ”Nekin, jotka eivät kilpaile pääsevät loistamaan ja saavat huimat aplodit. Kaikki pääsevät jäälle yhtä suurina tähtinä kuin Emmi”, Castrén innostuu.

NÄYTÖKSET MYYRMÄEN JÄÄHALLILLA Pe 5.4. klo 18 La 6.4. klo 13 ja 16 Liput 7–24 € Ennakkomyynti: lippuagentti.fi