Torikauppa tauolle?

PAALUTORIN tulevaa kohtaloa on pohdittu paljon Myyrmäessä. Tärkeänä kauppapaikkana ja tunnelman luojana se on koettu tärkeäksi osaksi kaupunginosan ilmettä. Ei olekaan ihme, että torin tulevaisuus kiinnostaa ja spekulaatioita asiasta riittää. Hurjimmissa huhuissa koko tori täyttyisi rakentamisen myötä niin työmaaparaakeista kuin rakennustarvikkeista ja Paalutorin käyttö olisi pitkällä tauolla. Miltä Paalutorin lähitulevaisuus sitten näyttää?

KYSYIMME asiaa Vantaan maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan projektijohtajalta GILBERT KOSKELALTA.

 Hänen mukaansa syytä huoleen ei ole. Rakentajat ovat ilmoittaneet aloittavansa rakentamisen vasta lomakauden jälkeen, joten kesäajan tori toimii normaalisti.

 ”Tarkkaa rakentamisen aloituspäivämäärää minulla ei tällä hetkellä ole tiedossani”, kertoo projektijohtaja Koskela. ”Mutta kun rakentaminen alkaa, ensimmäiseksi Kuntatekniikan keskus huolehtii, että parkkialue tyhjennetään autoista ja kaikesta ylimääräisestä, ja siitä projekti lähtee käyntiin.”

 ”Asuinrakennusten rakentaminen ei suoranaisesti vaikuta Paalutoriin. Tietenkin korttelin pohjoisreunalta tarvitaan rakentamiseen tilaa, eli torialue pienenee hieman ja esimerkiksi Myyrmäenraittia ja Iskospolkua tullaan käyttämään rakennuskuljetuksiin.”

 Paalutori ei siis katoa rakentamisen myllerryksessä, vaikka varmasti torin arkea rakentaminen haittaa.

RAKENTAMISEN JÄLKEEN onkin sitten Paalutorin aika ehostua. Tulevaisuutta Koskela raottaa sen verran, että kertoo merkittävän Paalutorin kunnostushankeen olevan tuloillaan.

 ”Tarkkaa ajankohtaa en tällekään hankkeelle osaa vielä kertoa, mutta suunnitteilla se jo joka tapauksessa on, joten kyllä Paalutorilla on hyvä tulevaisuus”, lupaa projektijohtaja Gilbert Koskela.