Martinlaakso saa juhlakirjan toukokuussa

SUOMI LÄHIÖITYI puoli vuosisataa sitten, kun sadattuhannet suomalaiset muuttivat työn perässä maalta kaupunkiin. Metsät ja pellot vaihtuivat betoniviidakoiksi. Oltiin lähekkäin naapureina, samassa bussissa, samalla ostarilla ja asfalttipihat täyttyivät leikkivistä lapsista. Uusi sukupolvi kaupungistui.

JUURET MARTSARISSA -kirjan on kirjoittanut JUKKA AHONEN ja teos kertoo tarinan, kuinka legendaarinen pääkaupunkiseudun lähiö, Martinlaakso syntyi. Se kertoo myös, mitä näistä asfalttipihojen lapsista tuli. Täällä kasvoivat niin formulatähdet MIKA HÄKKINEN ja MIKA SALO kuin muusikko JUHA LEHTI ja kirjailija KATRI LIPSON ja monet muut.

 Nyt vanha Martsari on katoamassa. Aiempaa puretaan, uutta rakennetaan. Lähiö valmistautuu ottamaan vastaan uuden aallon asukkaita. Vaikka paljon muuttuu, yksi asia säilyy: Martsarin henki.

 TEOS julkaistaan toukokuun alussa, tietysti Martsarissa, Martinlaakson kirjastossa. Paikalle saapuu tuolloin kirjan tekijä Jukka Ahonen kertomaan mietteitä kirjastaan. Paikalla tulevat keskustelemaan myös Sir Elwoodin nokkamies ja muusikko Juha Lehti, Martsarissa asuva kirjailija Katri Lipson ja paikallisen lukion pitkäaikainen äidinkielen ja draaman lehtori MAISSI SALMI.

LUKUISAT MARTSARILAISET ovat osallistuneet tämän SKS:n kustantaman kirjan tekemiseen ja yhteisen kirjan julkistustilaisuus järjestetään 8.5.2019 klo 18.00 Martinlaakson kirjastossa (Laajaniityntie 3).