Kivistöön vihdoin kirjasto ja nuorisotilat

Kauppakeskuksen tilanne yhä auki. 

HAAVEET suuresta, jo ensimmäisessä vaiheessa Myyrmannia isommasta kauppakeskuksesta on haudattu. Nyt näyttää siltä, että rakennuttajat haluaisivat rakentaa pienemmän ostoskeskuksen, josta he vuokraisivat tilat marketkokoisille ruokakaupoille. Aiemmassa suunnitelmassa hypermarketit olisivat sijoittuneet omiin tiloihinsa kauppakeskuksen viereen.

Vantaan kaupungin kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi joulukuussa 2019 pitämässään kokouksessa esisopimuksen jatkoajan pidentämisen 24.5.2020 asti. Päätöksillä alkaa olla pian jo kiire, sillä esisopimuksen jatkoajan päättyessä ensi toukokuussa koko sopimus raukeaa, jolloin jäljellä on edelleen vain tyhjä tontti.

KAUPPAKESKUKSEEN piti tulla myös kaupungin tiloja. Vantaa, joka on sopimuspolitiikkansa takia joutunut nielemään lykkäysten aiheuttamat pettymykset, on nyt sijoittamassa kirjaston ja nuorisotilan Topaasikujalle valmistuvaan raken- nukseen. Tilojen koot ovat noin 150 ja 110 neliötä.

KIRJASTO olisi auki viikon jokaisena päivänä. Aamupäivisin kirjastolla olisi käytössään myös nuorisotilat. Nuorisopalvelut järjestäisivät toimintaa 10–12-vuotiaille iltapäivisin ja iltaisin 13–18-vuotiaille 3–4 iltana viikossa. Muina iltoina tilassa voidaan järjestää pienryhmiä tai asukastoimintaa alueen tarpeesta riippuen. Suunniteltu nuorisotila ei tule vaikuttamaan Kanniston nuorisotilan toimintaan.

Väliaikaisiksi tarkoitettujen tilojen vuokra-aika olisi kolme vuotta, alkaen huhtikuusta 2020. Vapaa-ajan lautakunta käsittelee asiaa tammikuun kokouksessaan.

SEN SIJAAN esimerkiksi Kivistön terveysaseman kohtalo on edelleen auki. Kaupungin varovaisen arvion mukaan Kivistön kauppakeskus “valmistunee aikaisintaan syksyllä 2022”.