Martinlaakson asukasyhdistys on huolissaan ostarin tulevaisuudesta

MIELIPIDE

MARTINLAAKSOSSA on levinnyt huoli Ostarin kehityssuunnitelmista. Suosittu ja palkittu kahvila jää pois. Myös ainakin Saiturinpörssi lähtee. Tiloihin on suunniteltu tilalle ravintoloita viikonlopun asiakasmäärien lisäämiseksi. Asukkaat eivät koe tämän kuitenkaan vastaavan arjen tarpeitaan ja ovat huolissaan, riittääkö asiakkaita.

Jos palvelut poistuvat, asukkaat siirtyvät mahdollisesti käyttämään muiden lähialueiden palveluita. Pahimmassa tapauksessa Martinlaakso jää sivuun Länsi-Vantaan kehityksestä. Asukasyhdistys haluaa pitää alueen palvelut elinvoimaisina.

JOS palvelut eivät löydä käyttäjiä, ostoskeskus jää sivuun asukkaiden arjessa ja nykyisetkin palvelut pahimmassa tapauksessa poistuvat. Monen lähiön ostoskeskuksessa on vain kaljakuppiloita ja R-Kioski. Ostarilla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa oli käynyt ilmi, että meno alueella koetaan jo ajoittain levottomaksi. Tämä on kehityssuunta, mihin ei pidä mennä.

ASUKASYHDISTYS EI VASTUSTA sitä, että Ostaria kehitetään, ollen päinvastoin asiasta innoissaan. Vastustamme kuitenkin sitä, että pienillä paikallisilla yrittäjillä ei ole toimintamahdollisuuksia ja olemme huolissamme siitä, että ketjut valtaisivat sielläkin kaikki tilat. Toivomme, että alueen palveluita kehitettäisiin myös asukkaita kuunnellen.

 

Puheenjohtaja

Martinlaakson asukasyhdistys