Logo

Haku kielikylpyihin alkaa keväällä

KIELIKYLPY on tehokas vieraan kielen opetusmenetelmä ja sen avulla on tarkoitus ja mahdollisuus saavuttaa hyvä toiminnallinen kaksikielisyys. Länsi-Vantaalla on kielikylpyjä tarjolla englannin ja ruotsin kielissä.

RUOTSIN KIELEN kielikylpyä on Myyrmäessä tarjottu jo yli viidentoista vuoden ajan ja sitä järjestetään Koskikujan päiväkodin esikoulussa, Uomarinteen alakoululla ja Kilterin yläkoululla. Tammikuussa 2019 Koskikujan kielikylpyesikoulu siirtyy Uomarinteen koulun tiloihin.

 Kielikylpyopetus rakentuu niin, että alkuvaiheessa ruotsin kielen osuus opetuksesta on huomattava ja ylemmillä luokilla suomen kielen osuus kasvaa.

ENGLANNIN KIELIKYLPYJÄ tarjoaa Kaivokselassa Kaivokselan koulu ja päiväkoti. Siellä on tarjolla englannin kielirikasteista esiopetusta ja englanninkielistä opetusta. Oppilaat valitaan kielellisen valmiuden kokeella, jonka voi suorittaa joko suomen tai englannin kielellä. Lapsen ei tarvitse osata englantia vielä kouluun tullessaan.

 Englannin kielirikasteiseen esiopetukseen on mahdollisuus myös Askiston Kimaran päiväkodissa sekä Martinlaakso Kivimäen päiväkodissa.

INFOTILAISUUDET JA ILMOITTAUTUMINEN 

LUKUVUODEN 2019-2020 esiopetukseen ilmoittautumisaika on 7.–25.1.2019. Kielikylpyopetusta tarjoavat koulut järjestävät tammikuun alussa aiheesta kiinnostuneille vanhemmille infotilaisuuden. Ruotsin kielen osalta tuleville ekaluokkalaisille infotilaisuus Uomarinteen koululla on 9.1.2019 klo 18.00.

KIELIKYLPYYN HAKEMINEN tehdään ennen kouluun ilmoittautumista ja hakemus toimitetaan 16.1.2019 mennessä haettavaan kouluun. Hakulomakkeet löytyvät Vantaan kaupungin varhaiskasvatus ja koulutussi- vustojen kautta.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.